Felújított Grand Theft Auto-epizódok érkezhetnek?

  • Írta: Baloo
  • 2021. augusztus 12.
  • Pletyka
Link másolása
Egy megbízható forrás állítása szerint a Rockstar Games a Grand Theft Auto V: Enhanced Edition fejlesztése mellett már nagyban dolgozik a Grand Theft Auto III, a GTA: Vice City és a GTA: San Andreas újrakeverésén is.

Pár hónap múlva debütál a Grand Theft Auto V: Enhanced Edition, ami a 2013-as játék újgenerációs konzolokhoz igazított kiadása lesz, azonban nemrég szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy emellett több klasszikus GTA-játékát is újrahangolhatja a Rockstar a jövőben.

A Take-Two az utóbbi időben jó pár GTA-modra szigorúan lecsapott, viszont ennél is biztosabb alapot adott a pletykának, hogy a bennfentes Yan2295-nél is rákérdeztek, hogy számíthatunk-e egy GTA-trilógia remake-re vagy remasterre - erre az úriember egy határozott igennel válaszolt. Yan2295 az egyik legmegbízhatóbb Rockstar Games-szivárogtató, hiszen ő volt az, akit 2018-ban felszólított a Take-Two, hogy most már hagyja abba a belsős információk kikotyogását a csapat játékairól.

Habár a GTA: Trilogy nem feltétlenül a GTA III, a Vice City és a San Andreas trióját takarja, logikus lenne, ha a Rockstar ezeket a részeket keverné újra a modern gépekre, mintsem a széria első három epizódját. Mindenesetre a fejlesztőstúdió most biztosan a GTA V újgenerációs változatával (illetve a nyílt titokként kezelt GTA VI-tal) van elfoglalva, de nem vennénk zokon, ha a közeljövőben egy alapos ráncfelvarrást kapna a PlayStation 2-es éra emlékezetes trilógiája.

És ha már szóba került a Grand Theft Auto V: Enhanced Edition: a PlayStation Germany egy friss blogbejegyzése szerint a játék PS5-ös verzióját 4K-s felbontásban és 60 fps társaságában élvezhetjük a Sony új konzolján. Feltételezhetően ez lesz érvényes az Xbox Series X-es, illetve a Series S-es változatokra is, annyi különbséggel, hogy az utóbbinál a felbontás vélhetően a 1080p-s és 1440p-s tartomány között mozog majd. Persze ez még mind csak pletyka, szóval a hivatalos megerősítésig azért ne vegyétek készpénznek a fentebb leírtakat.

33.
33.
br1Koo
#31: Ez azért már erősen a nosztalgia szemüveg hatásának esete. Nyílván jó volt a San Andreas amikor megjelent, semmi hozzá fogható nem volt előtte, de az V mindenben jobb. A bandaháborúk annyiból álltak, hogy belesétált a céleresztbe messziről vagy 10 ellen, az öt online részében ez ugyanúgy megvan, csak nem abban a formában. Rengeteg ruha van az ötben is, rengeteg cucc van az online részben, annyi hogy már követni sem képes az ember, az autókról nem is beszélve. Házakat is tudsz venni. Három nagyváros ugyan nincs, de Los Santos hatalmas és kb kiteszi azt a területet ami a SA városai voltak, nem beszélve arról hogy sokkal kidolgozottabb (nyílván modernebb játék, de na.. ettől még jobb), az egész szigeten pedig ugyanúgy vannak még kisebb-nagyobb települések, és érdekes helyek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a SA szar lenne, mert én is azon nőttem fel, de attól hogy valami nem teljesen ugyan az mint korábban még nem lesz rosszabb, sőt. Szerintem az ötödik rész egy tökéletes GTA játék.
29.
29.
delphijos
#22: Figyelj. Tök őszintén, azért ezek egyáltalán nem biztos hogy csak és kizárólag a nosztalgiázó régi játékosokat érdekelné. Azóta elég sokan “nőttek bele” a gamingbe, viszont ők meg nem valószínű hogy rohannának emulátorozni… ott van a Mass Effect , az eredetire rá se néztek már , de az új kiadásra egy csomóan rámentek. És nem csak kitalálom, a fiam és a baráti társasága alapján van némi rálátásom a fiatalok játék “szokásaira”.
28.
28.
crytek
Közben új pletykák..


"A hírek szerint pedig nem mismásolta el a munkát a Rocktar, ugyanis Unreal Engine-re ültette át az új kiadásokat, a látvány pedig olyan lesz, mintha a régi grafikát az újjal kevertük volna. A forrás már látta is mozgásban a játékokat, elmondása szerint pedig azok úgy festettek, mintha az eredeti változatok brutálisan moddolt verziói lennének. A fejlesztők nem hagyták érintetlenül a menürendszereket sem, de a klasszikus stílusukat megőrizték. Hogy a játékmenetekbe mennyire nyúlt bele a Rockstar, azt egyelőre nem lehet tudni, csupán annyi derült ki, hogy megpróbáltak hűek maradni az eredeti játékokhoz, amennyire csak lehetett."
24.
24.
br1Koo
#22: Arra nem gondolsz hogy azoknak szánják akik hallottak a régebbi részekről, de még meg sem születtek amikor azok megjelentek? Szerintem rohadt evidens hogy ezeknek a remasteredeknek ez lenne a lényege
23.
23.
kryszisz
#22: Hát vissza nem hoz semmit a gyerekkorból, ez tény. Viszont én mostanra úgy vagyok, mint crytek. Sokkal szívesebben veszek elő régi címeket, mint az új játékokat, mert jobbnak tartom őket. Hogy ez a nosztalgia szemüveg miatt van, vagy tényleg azok voltak nehéz eldönteni, de akkor is így van. És ez szerintem a válasz arra is, hogy miért adna ezekért valaki újra penzt. Minap gondolkoztam, hogy ha lenne egy Top 10 FPS listám abba milyen címek kerülnének bele, és a 80-90%-a a listának a 2003-2007-es időszakból kerülne ki. 60-70€-ért meg biztosan nem fogják adni a pakkot, ennyire a R* se hülye/kapzsi. Meg ha 30-ért adják sem fogom megvenni, majd ha lemegy 10 alá a trió, végülis attól nem kell félnem, hogy elspoilereznek valamit. Na meg ha gány lesz a végeredmény sem fogom bezsákolni, de a R* szerintem a világ legjobb fejlesztő stúdiója a Valve mellett, szóval ettől talán nem kell tartani. Jó, volt egy ótvar GTA IV PC-s portjuk, de az jó kis tanulópénz volt nekik.
22.
22.
#21: "és megtanítják úszni Tommy bácsit"

Aha.

Tudod mikor.

Amióta a sajtóban a játékok pontozása az alapján megy, hogy bejön a főmenü és elindul a new game miután rányomtunk, én nem is tudom, hogyan lehet ilyen dolgokat elvárni :) Hát jah, max az lesz, hogy *nem* tanítják meg úszni a Tommy bácsit. Ami textúrát kiköhögött az upsampler az benne lesz és cső.

Persze fontos megemlíteni, hogy én irgalmatlanul nagyon kudarcot vallottam annak a megértésében, hogy miért adna ezért bárki az emberiségből újra pénzt. Ja, hogy nem is nekem készül? Well, shit. Akkor majd biztos azoknak, akik nem láttak még ilyet? Sok sikert. Főleg, amikor majd 60-70€-ért lehet szedni.

Tipikus esete annak, hogy "még a hülyének is megéri". Egy ilyen #ocsmányigénytelenszar senkinek nem hozza majd vissza a gyerekkorát.
21.
21.
kryszisz
#19: Nekem nincs emulátorom. Sőt, PC-m sincs. A Vice City viszont nagy kedvenc, azonban az eredeti azért elég gányul fest a 4K-s TV-n, hiába van fent PS Store-ban. Ha felhúzzák mondjuk a Vice Cry nevezetű mod szintjére a grafot natív 4K mellett, és megtanítják úszni Tommy bácsit én már boldog vagyok. Mondjuk ha a Billie Jean nem lesz benne akkor mérges leszek valóban. Csak mert az már a mobilos verzióban sem volt ha jól tudom.
20.
20.
crytek
#19: Csakhogy ők pénzt akarnak keresni vele. Meglepő ugye?
Milliós eladások garantáltak. Mondjuk a Red Dead 1nek jobban örülnék pláne ha a pcs port se maradna ki a next gen verziók mellett..
19.
19.
#17: Egyébként a GTA3-VC-SA mind PS2 játékok, tehát ha bedobod az emulátorodba, akkor megvan a 4k@60fps és kész, ez ilyen egyszerű. Épp ezért nem hiszem, hogy bármi GTA remaster szükséges lenne, mert előfordulhat, hogy ilyen-olyan zene hiányzik belőle jogi okok miatt, vagy nem lehet elvinni egy örömlányt egy fuvarra, mert valami női szervezet miatt kiveszik a játékból, satöbbi hasonlók sokasága. Ha valaki szereti az eredetit, az egyszerűen indítsa el, nem kell ehhez sem várakozni, sem vásárolni. Akkor legalább tudod, hogy miért olyan, amilyen és nem érzed úgy, hogy semmit nem csináltak vele, csak eladták. Persze, ha valaki akar hasonlókat, akkor csak tessék, de akkor ne is csodálkozzanak, hogy amikor istenítik a 20 éves cuccot, akkor jól ki vannak röhögve. Az ilyen remastereket nem azok az emberek készítik, akik az eredetikbe beleadták az apait-anyait és most tudják, hogy mit lehetne még vele kezdeni, csak arról szól, hogy menjen Win10-en is 16:9 felbontásban aztán jóva. Viszont egy PS2 emu ezt sokal jobban megoldja és nincs vele munka sem és nem kerül pénzbe sem.
18.
18.
crytek
#17: Én igen. Főleg mivel pcn egyikben sem volt acsi.
17.
17.
PS4jacksony
Én személy szerint nem játszanám újra csak azért mert valamivel szebb ...De biztos akad aki igen ... De a kiadók teljes ötlettelenségbe kerültek az az érzésem mert mindent csinálnak csak új játékot ne kelljen inkább felújítanak Remasterelnek pedig már a technológia sem szab határt kellően erősek a gépek is .Vagy ez a generáció a Remasterek generációja lesz 1-2 nagyobb villanással ?
15.
15.
Gerzson95
Már megint csak a találgatások, mint valami ovodában.......
14.
14.
#3: Amúgy a San Andreas-ból már volt egy botrányos új megjelenés, ha jól emlékszem. Amikor átportolták telefonra, talán került bele valami nagyobb textúra és sokan rásütötték, hogy remaster, meg követelték, hogy jöjjön ki PC-re is. Erre ugyan úgy, mint a Codemasters a Colin 2-vel tette, kiadták azt a San Andreas-t PC-re is, de úgy, hogy az Androidos verziót portolták vissza gépre és hiányzott belőle a fele tartalom meg egy jó nagy bullshit volt a pénzért... De elvileg más is emlékezhet rá.
13.
13.
markoci555
ami csak ps-re jelent meg az kimaradt, így azt szívesen látnám pc-re is
11.
11.
DarkCrash
A 3 és az SA-n kívül mindegyiket lefosom.
9.
9.
br1Koo
#1: GTA meg az unalmas egy mondatban. wow
8.
8.
hedzsooo
#3: Semmi gond nem volt a 4-el sem PC-n sem. :)
7.
7.
GAMEROD
Kamu. Az rengeteg munka lenne korszerű remake készítése mindhárom címből. Esetleg annyi, hogy valami hd remaster megjelenik belőlük mai konzolokra is, hogy azokon is elérhető legyen.
6.
6.
crytek
#3: Trollkodik vedd már észre. Ha szar volna nem tartana már a sorozat a 7. részénél..
5.
5.
crytek
Bárcsak igaz lenne. GTA 5 engine-el brutál volna egy ilyen trio. De lehet mellé lövök a rockstar ugyse csinálja meg
4.
4.
Anti4730
Menjenek mar, hogy a negyet legalabb nem remasterelik. Azis mar 13 eves jatek.
3.
3.
kryszisz
#1: Ha ezt teljesen komolyan írtad, az borzasztóan szomorú:/ Na de akkor leszek az első, tessék: A fél karomat adnám egy VC remasterért, az se érdekel, ha utána nem tudnék vele játszani (fél kézzel ugye nehéz). Minden idők egyik legjobb játékának tartom, atmoszféra terén pedig csak a Stalker múlja felül nálam, de épp csak egy hajszállal. A III és a SA is istencsászár, jöhetnek azok is. A IV a botrányos PC verzió miatt kimaradt, de az V, na az is adja nagyon. Köszönöm szépen a figyelmet.
2.
2.
delphijos
#1: Én a HTML-el vagyok így. Minden rész tök unalmas. Szerencsére nem akarják egyik részt se remasterelni.
1.
1.
Szerintem minden GTA unalmas és szar. Már az első részben meguntad, aztán ugyan olyan volt a 2 és bár a 3 még gurított valamit a 3D-vel... a 4 és az 5 is tipikus példája az elrettentésnek, azok kedvére, akik gyűlölik a videojátékokat, egyszerűen nem szeretnek játszani és nem jó nekik a jó. A mai napig nem tudtam felfogni, hogy mit esznek rajta az emberek. Ha rajtam múlna már nem is létezne ez a csapat. Erre idejövök és mit látok: majd újra eladják újra a 20 éves részeket, amiket már gyerek korunkban sem szerettünk. Alig várom a komenteket, hogy valakik alig várják, hogy kifizessék még egyszer ezeket a szarokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...