Az NVIDIA szerint jövőre is GPU-hiány várható

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 19.
  • Hardver
Link másolása
Az NVIDIA is közzétette a legfrissebb pénzügyi beszámolóját, amely alapján egyáltalán nem panaszkodhatnak a cégnél: jóformán mindent eladnak, amit tudnak, de a gyártósorok nem bírják a tempót.

Az NVIDIA már idén is jó előre jelezte, hogy a nagy GPU-hiánynak 2021-ben sem lesz vége, most pedig nagyon úgy fest, hogy ez 2022-ben is visszatérő problémát jelent majd. Ezt a cég vezérigazgatója, Jensen Huang mondta el a legutóbbi pénzügyi jelentésük kapcsán, hozzátéve, hogy bár elkötelezettek a probléma hosszútávú megoldásában, jelenleg nem győzik kielégíteni a keresletet.

Az NVIDIA ennek ellenére nem panaszkodhat, a legutóbbi negyedévben rekord nagyságú bevétellel, 6,51 milliárd dollárral zártak, ami 68 százalékos növekedésnek feleltethető meg éves szinten. Természetesen különösen a videojátékos piacra szánt kártyák mentek jól, a cég lényegében mindent elad, amit tudnak, de a gyártósorok nem bírják a tempót - további részleteket a HWSW oldalán olvashattok a témában.

7.
7.
Extol
#1: Ez a megfogalmazás tetszett nagyon
5.
5.
crytek
Amíg van konzol nem érdekel a dolog :)
4.
4.
PS4jacksony
Nem Csak,hogy jövőre ,hanem 2023 ig hozzávetőlegesen megmarad a Playstation 5 Hiány is !
Pár havi ciklusokkal jönnek a limitált darabú szállítmányok HA nem romlik a pandémia helyzet.
3.
3.
hedzsooo
"Az NVIDIA ennek ellenére nem panaszkodhat"

+ Persze, h nem panaszkodhat, hát hogy a bánatba, mikor sz@rtak rá hogy kiveszi a kártyáikat meg mennyire drágán, + a játékosoknak aztán nem jut belőle. :)))
2.
2.
hedzsooo
#1: +1 Ebben 1et kell értesek most, 200%-ban. XD

Persze, h jövőre is hiány lesz (főleg a játékosok számára ismét), ha csak olyan tessék-lássék dolgot tesznek a crypto-mániások, + az üzérkedők ellen is...
1.
1.
crytek
"videojátékos piacra szánt kártyák mentek jól" azok jól mentek csak rossz helyre és nem a játékosokhoz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...