GC 2021: Az Elden Ring lett a legjobb játék

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 28.
  • Rendezvény
Link másolása
Az idei Gamescomon is díjazták a közeljövőben érkező játékokat, a Bandai Namco pedig valósággal letarolta a mezőnyt - amit persze javarészt az Elden Ringnek köszönhetnek a japánok.

Idén is megrendezték a Gamescom díjátadóját, a Gamescom Awardsot, amelyen egy szakmai zsűri választotta ki a kiállítás legjobb játékait a különféle kategóriákban. Ezúttal a Bandai Namco tarolta le a mezőnyt, méghozzá hat trófeával!

Oké, ebből mondjuk négyet az Elden Ringnek köszönhet, de jutott még neki egy díj a szimulátorok műfajában a Park Beyondnak hála, és a legjobb line-upnak járó elismerést is hazavihették a japánok.

A Microsoft és a Ubisoft három-három díjjal következik a Bandai Namco után: a redmondiak dupláztak az új Halóval, és nyertek egyet az Age of Empires IV-gyel, míg a franciák a Far Cry 6, a Mario + Rabbids: Sparks of Hope és a Riders Republic után is kaptak egy-egy plecsnit. Így fest a teljes felhozatal:

  • A legjobb akció-kalandjáték: Elden Ring (Bandai Namco)
  • A legjobb akciójáték: Far Cry 6 (Ubisoft)
  • A legjobb családbarát játék Super Dungeon Maker (Rokaplay)
  • A legjobb független fejlesztés: Lost In Random (Zoink Games/Thunderful, Electronic Arts)
  • A legjobb RPG: Elden Ring (Bandai Namco)
  • A legjobb szimulátor: Park Beyond (Bandai Namco)
  • A legjobb sportjáték: Riders Republic (Ubisoft)
  • A legjobb stratégia: Age of Empires IV (Microsoft)
  • A legjobb multiplayer játék: Halo Infinite (Microsoft)
  • A legjobb folyamatosan futó játék: Apex Legends (Electronic Arts)
  • A legeredetibb játék: Dice Legacy (Ravenscourt)
  • A legjobb Xbox-játék: Halo Infinite (Microsoft)
  • A legjobb Switch-játék: Mario + Rabbids Sparks of Hope (Ubisoft)
  • A legjobb PlayStation-játék: Elden Ring (Bandai Namco)
  • A legjobb PC-játék: Syberia: The World Before (Microids)
  • A legjobb bejelentés: Saints Row (Koch Media)
  • A legjobb trailer: Saints Row (Koch Media)
  • A Gamescom legjobbja:: Elden Ring (Bandai Namco)
  • A legjobb line-up: Bandai Namco


A szavazás még nem zárult le teljesen, a legjobb streamernek és a legjobban várt játéknak járó közönségdíjra még szavazhat a Gamescom közössége.

Idén is van gamescomos aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

27.
27.
Geribácsi
#22: A "The Good Fight"-ban volt egy bíró aki csak annak adott igazat aki hozzá tette minden érvelés után hogy "in my opinion". Hiába magyarázták neki hogy ha egy személy mond valamit az nem isteni kinyilatkoztatás :D
24.
24.
bitbandita
Az Elden Ring mint RPG? Na ne vicceljünk már.... Ráadásul odaadják neki a "legjobb akció-kalandjáték" kategóriában a díjat, akkor miért kell a "legjobb RPG" címet is annak adni? Ráadásul ez egy soulslike játék, semmi köze az rpg-hez. Attól még nem lesz valami rpg, mert xp-t osztasz skillek között, meg öltözteted a karaktert....
23.
23.
#22: Igen, az ember néha odaírja illemből, hogy szerinte, de amúgy árampazarlás. Szabály= aki ír aszerint vannak úgy a dolgok. Másképp nem is lehetne :D
Ettől függetlenül tényleg másképp hangzik az, hogy szerintem gáz valami, vagy hogy gáz valami. Sokan borulnak, hogy nincs ott a szerintem, de attól még pontosan ugyan azt jelenti, mint ha ott lenne.
22.
22.
delphijos
#14: “csak kimaradt hogy SZERINTED”

Nem igazán értem miért kellene ezt külön közölni. Ha valaki kommentel , és véleményt mond egy játékról ( de ez lehet egy teszt is ) az sosem valami objektív igazság, hanem a véleménye. Miért kéne ezt odaírni ???
19.
19.
Azért nem szívom Fanboi vérét az Ubi cuccokkal, mert egyszer már elmondta normálisan, hogy ő sem a világ legjobb játékainak tartja a Far Cry, vagy AC részeket, csak éppen elvan vele néha, mert talál benne olyat, ami tetszik neki. Mondjuk például gunplay a FC-ban, vagy valami. Most nyilván, ha azt a narratívát erőltetné, hogy márpedig ezek a legjobb cuccok a földön és mindenki más hülye, akkor máshogy néznék rá, de erről eddig szerintem nem volt még szó.

Különben néha engem is meg tudott fogni az AC. Az első rész bejött, utána a többi nem... De hajókázás ellenes trainerrel végigtoltam a 4-et és azt mondom, hogy abban a formában nekem elment. De tényleg úgy, hogy instant legkeményebb hajó, egy lövéses killek és kvázi csak oda kellett menni mindenhová. Persze csak a hajókázásnál csaltam, játék közben pedig a világon semmit nem gyűjtöttem, csak mentem előre. Miután a 4-nek vége volt, gondoltam adok egy lehetőséget a 3-nak, amit viszont már trainer nélkül kijátszottam és a mai napig nem mondanám rá, hogy egy igazi jó játék, de abban a passzban, akkor nekem elment a 4 és a 3 ilyen sorrendben egymás után. Legközelebb az AC Origins-re néztem rá, mert a fejlesztők azt mondták, hogy olyan lesz, mint a Wicser 3 és imádom az egyiptomi kultúrát és textúrákat. Hát egy határ kula az a játék szerintem és annyit sem ért meg, hogy leszedtem. Talán 4-5 óra full of unbeliveable, unremarkable shit után töröltem és nem lett belőle az óta sem vásárlás.
18.
18.
Geribácsi
Egyszerűbb ha mindenki kipróbálja ezeket (most például az összes Ubit 400 HUFért az epicen 1 hónapig) és utána eldönti neki ez bejön vagy sem.
Nyilván vannak jobb nyílt világú játékok (Zelda, witcher 3, Ghost of tsushima, Horizon zero dawn de akár a 10 éves Skyrim is ) de van akinek ez az élmány bejön.
Amit a javára tudok írni hogy pl a Wildlands vagy a Far cry 5 játszható coopban, ami sokat hozzátesz az élményhez.
11.
11.
hedzsooo
Hát, pl. a Cyberpunk 2077 is begyűjtött ugyanígy pár 100 díjat még a megjelenése előtt... Aztán annyira nem aratott osztatlan sikert végül a megjelenése óta, ugyebár. :D

Mint PC-s, szerencsére részemről élvezhető a játék teljesen DE még én is vártam jó sokat vele aztán, hagytam hagy patchelgessék csak minden héten, aztán majd felrakok rá vagy 100 modot a már stabilabb/készebb/véglegesebb verziója és úgy menjen! :D
9.
9.
Anti4730
Eleg szomoru felhozatal volt, viszont a halo infinitet nem tudom mit kell gyalazni, szerintem nincs azzal a jatekkal semmi gond, jo kis lovolde lesz.
8.
8.
Viktor_The_Best
Ugy hogy meg meg se jelent a jatek!!! Gratulalok!
6.
6.
crytek
#4: Átlagos volt minden kb így a sok átlagból amit ki tudok emelni az Xboxnál a Forza másnál az Elden ring amit sose tudok majd ugyse játszani mert béna fasz vagyok

Amit nem véleményeztem azokkal egyet értek ,de sok kategóriában kb egy szereplő volt így nem volt nehéz díjazás :)
4.
4.
#2: Megosztanád velünk tehát a saját listádat?
2.
2.
crytek
Jézusom a Szent ró díjakat tudott nyerni? Pusztulásra van ítélve ez a bolygó

Lost In Random tetszik valamiért ha nézem a gameplayt az Alice Madness Return jut eszembe

Halo Infinite mindent elárul hogy az a legjobb xbox cucc szomorú ,de ez van mivel sajnos nincs is nagyon más :)

A legjobb PC-játék: Syberia: The World Before (Microids)

Bazz egy microids cucc mint legjobb pc-s game..Ez meg a pc-re nézve is megalázó... Ki adják ezeket az elismeréseket..nem tudom felfogni

1.
1.
Clayman
A Gamescom díjazás erősségét jelzi, hogy tavaly a Cyberpunk nyert 5 kategóriában... Ebből a kedvencem a legjobb szerepjáték kategória volt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...