Hivatalos: októberben rajtol el a Windows 11

  • Írta: Baloo
  • 2021. augusztus 31.
  • Hardver
Link másolása
A minap a Microsoft hivatalosan is nyilvánosságra hozta, hogy pontosan mikor érkezik a Windows 10 utódja. Aki nem szeretne halogatni, és a lehető leghamarabb váltana az új operációs rendszerre, annak mindössze október 5-ig kell várnia.

Hiába volt még 2015-ben az a terve a Microsoftnak, hogy a Windows 10 lesz az utolsó számozott operációs rendszer, és onnantól csak erre az alapra fognak építkezni, a redmondiak idén június végén mégis bejelentették a Windows 11-et. Nem sokkal később az új verzió hardverigénye is lelepleződött, illetve azt is megtudtuk, hogy a frissítésre feljogosító Windows 10-es licenccel majd csak jövőre válthatunk bérmentve az új rendszerre.

A Microsoft minap pedig úgy döntött, hogy nem játszik tovább a felhasználók türelmével, és hivatalosan is bejelentette a Windows 11 premierjének dátumát, ami október 5-én lesz esedékes. Ez első körben az új eszközökre vonatkozik, a már használatban lévő Windows 10-es gépekre továbbra is majd valamikor 2022 folyamán érkezik meg az ingyenes frissítési lehetőség.

A cég egy blogposztban szedte össze az új rendszerről a legfontosabb tudnivalókat, amiből számunkra a legérdekesebb rész, hogy állítólag majd a Windows 11 szállítja az eddigi legjobb játékosélményt. Ez az állítás - ahogy az a fenti videóban is látható - három pontban lesz majd tetten érhető: az AutoHDR-ben, a DirectStorage-ben és a Game Pass szerves integrálásában.

Az utóbbi nem szorul különösebb részletezésre, a Microsoft PC-n is kiemelt szerepet szentel az Xbox Game Pass szolgáltatásának. Az AutoHDR is ismerős lehet az Xboxok képfeljavításos trükkjei közül, ami sokkal szebb, színhűbb grafikát eredményez. Végül pedig DirectStorage API segítségével a játékok szerves részét képező, különféle adatok betöltése közvetlenül a videokártya memóriájába történhet, ezzel lerövidülnek a töltőképernyők és megelőzhetjük az esetleges mikroszaggatásokat is.

7.
7.
Perseus84
En "veletlenul" felaktam a cegi notebookomra. SAPos progit hasznalok es nekem minden megy rajta
6.
6.
Kelan
Munkára egyelőre alkalmatlan. SAP-hoz használt programokkal nem működik együtt rendesen...
5.
5.
Kelan
Én használom egy ideje a 11-et. Eddig nem volt teljesítménybeli problémám a játékoknál. A VR játékok is is ugyan úgy futnak szépen, pedig attól tartottam hogy gond lehet. Túl sok különbség nincs is a 10 és a 11 között.
4.
4.
delphijos
#3: A 11-ben a beállításokat már QTE event-eken keresztül ered majd el :)
3.
3.
markoci555
Csak fogom a fejem... most játszok a State of Decay 2-vel, és más játékok akadozása miatt ki van kapcsolva ilyen xbox meg játéksegítő hülyeségek a windows beállításokban. Mégis amikor teljesítményt érek el steam-en, hallom az xbox-os pittyenő hangot hogy azon a felhasználón is elértem... gyakorlatilag kikapcsolhatatlan a háttérprogram, és ha most ebben még erre rá is feszülnek több marhasággal, már előre félek, hogy milyen szinten fogja széjjelvágni a játékok teljesítményét, mikor a mostani is azt akarta szolgálni hogy jobb legyen és az ellenkezője az igaz.

Másik amire kíváncsi leszek hogy végre kidobják-e a "gépházat". Minden használható beállítás egy újabb kattintásra lett arrébb rakva, mert a default gépházas beállításokban lóf*** sincs, nem véletlen megyek inkább rögtön a 10-20 éve működő vezérlőpultba, ha tudok.
2.
2.
crytek
Remélem nem csap pr és a game pass részleget valaki valóban a kézbe veszi a mostani napközisektől.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...