A héten mutatkozhat be az Alan Wake Remastered

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 6.
  • Pletyka
Link másolása
A jelek szerint nincs messze az Alan Wake-sorozat formális visszatérése: egy tajvani üzlet már fellőtte a weboldalára az Alan Wake Remastered adatlapját, amit más források szerint ezen a héten fognak bejelenteni.

A tajvani Rakuten áruház fellőtte a minap a weboldalára az Alan Wake Remastered adatlapját, amely szerint az eredetileg 2010-ben megjelent játék újrázása október 5-én érkezik PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. Persze az efféle hírekkel tele a padlás, és sokszor mindenféle alap nélkül, de sokat sejtet, hogy a Niko Partners általában jól értesült elemzője, Daniel Ahmad látszólag megerősítette a híreket, mikor mindössze annyit tweetelt a témában, hogy az új kiadást "ezen a héten fogják bejelenteni".

Joggal reménykedhetünk tehát, hogy már nincs messze az Alan Wake-sorozat régóta várt formális visszatérése; miután a franchise-nak ez lenne az első PlayStation-kitérője, nem lepődnénk meg, ha a csütörtöki PlayStation Showcase-en mutatkozna be a remaster. Az Alan Wake Remastered létezéséről egyébként június óta pletykálnak, a nyári hírek alapján a játék PC-n is tiszteletét teheti majd. Más hírek szerint a Remedy már javában dolgozik az Alan Wake 2-n, amely az Epic Games támogatásával készülhet el.

22.
22.
crytek
Hivatalos

https://www.alanwake.info/2021/09/remaster.html
21.
21.
adamsfamily
#14: Lehet,hogy van.Szerintem 360-on nekem nem volt vele gondom.Viszont pc-n a régi monitoromon úgy rémlik,hogy ott valóban szarul lehetett látni.
Anno amikor bagóért adták a 2 részt egyben Steamen,akkor megvettem.Nekem nagyon bejött ez a kicsit retro sorozatos hangulat.
20.
20.
logic5
16.
16.
kopic
Az AW2 pletyirol meg nem is olvastam. Remelem, hogy valoban keszul. Mar reges reg ki kellett volna jonnie :/
15.
15.
kopic
#9: Szerintem siman a 360-as era egyik legjobb jateka volt minden szempontbol. Iszonyat beszippantott, foleg az atmoszfera es sztori miatt. Ott volt hangulatban, na! Asszem 3x vittem vegig es voltam vagy 13-12 eves.
14.
14.
delphijos
#11: Abban azért van némi igazság hogy sokat volt sötét hogy alig lehetett látni. Persze ez már szubjektív, én filmekben se szeretem ( pont most néztem meg a Fear Street filmeket , ott is ez volt ) hogy alig látni. Nekem nem ettől lesz ijesztő valami.
13.
13.
coderman
Eddigi kedvenc Remedy jatekom, valahogy nagyon eltalaltak a sztorit meg a hangulatot. Gameplay alapvetoen jo, elvezetes, csak a vegere mar egy kicsit repetitiv mert nem igazan hoznak be sok uj mechanikat menet kozben. Nade egy ocska remaster helyett inkabb a masodik reszre fokuszalhatnanak goz erovel. Nincs is szuksege remasterre, megallja a helyet a kinezet ma is nagyjabol.
12.
12.
Marcus88
Szerintem is jó játék volt,igaz már rég játszottam,de jó emlékeim vannak róla.
11.
11.
adamsfamily
#9: Szerintem semmi baja nem volt a játékmenetnek.De már maga a sztori,a hangulat és a látvány önmagában is simán elvitte a hátán.
Szerintem semmivel sem volt laposabb,mint bármelyik másik tps.Itt legalább megpróbáltak valami újat belevinni a lámpás mechanikával.
10.
10.
manderel
Baromi szép volt az eredeti a maga idejében, és a hangulatát is nagyon szerettem. De annyira monoton volt a játékmenet, hogy azt kéne feldobniuk, alapjaiban újraírniuk, hogy újra elővegyem.
9.
9.
Ps fanboy
Senki sem szídja ezt a játékot? Hát szerintem nagyon lapos volt. Most mondhatnám, hogy megjelenéskor vettem teljes áron 360-ra, mivel úgy látom errefelé ez nagy szó, de lényegtelen, ha engem érdekel egy játék, arra általában egyből benevezek. Ez? Pif-puf csihipuhi, lehámozod a fényt, lösz ketőtt, azt a delikvens elpárolog, se vér, se semmi, ennyit a harcokról. A mászkálós részek 80 százaléka pedig a sötét erdő legmélyén zajlik, ahol lóf@szt nem látsz, egyáltalán nem látványos, mitől is lenne az, de legalább a fények jól néztek ki benne, hát köszönöm szépen...
A hangulat pedig részben az imént felsorolraknak köszönhetően lapos, na
8.
8.
crytek
Egyébként steamen ez volt az első egyetlen és utolsó amit valaha teljes áron vettem.

Anno videokat láttam róla titkon vártam legyen pc-re. Mivel havernak volt rgh-s xbox 360-a elkértem tőle egyszer amíg nyaralt. Végig is vittem és mondtam ez ha lesz pc-re kell nekem. Nos később jött és meg is vettem..Szóval büszke lehet magára a remedy mert ezt a teljes áras vásárlás nem igen éli meg részemről más cég :)
7.
7.
zoe9
Tök király, hogy ketten is írták, hogy rendben volt a látvány, mert ehhez kapcsolódik egy jó kis sztori: anno ugye console only-ra tervezték és volt valami hapsi, aki kijelentette, hogy ők márpedig ezt a játékot SOHA nem fogják pc-re portolni. Oszt no lám még is megcsinálták. Meg is kérdezték tőle egy interjúban, hogy "még is miért változtatta meg a döntését?" A hapsi válaszát pedig belerakták a játékba, elrejtették egy QR-kódba, amit Alan Wake lakásán az egyik szobában találhattok meg, mint falikép. :D
6.
6.
delphijos
"Mondjuk ez a játék már annak idején is jól nézett ki"

Én One X-en nyomtam, teljesen korrekt volt a látvány.
5.
5.
#4: A 2012-es PC-s így nézett ki, ezek nem bullshotok:

http://www.alanwake.com/index.html%3Fp=445.html
4.
4.
Mondjuk ez a játék már annak idején is jól nézett ki, manapság meg már nincsenek is olyan fény-árnyék jelenetek ray tracing nélkül, mert az mondják a mai fejlesztők, hogy *nem lehet*. Amikor kijött PC-re a 360 verza után két évvel, még akkor is szerfelett szépnek volt mondható. Ahogy manapság kinéznek a játékok, szerintem ha kifejezetten foglalkoznak is vele még ma sem lesz ronda. Amúgy nekem tetszett ez és nem hibátlan, de jó játéknak emlékszem rá. Sztori+lövöldözés+kisebb mászka és para, de nem egy éllandó gyors tempójú játék. Ezzel szemben az American Nightmare már sima akciójáték lett, de azt is lenyomtam, mert ott is érdekelt a sztori. Noha ez utóbbi rövidebb volt és mellőzte a jól kitalált karaktereket és a változatosságot - de legalább pont annyira volt hosszú, amennyit az a sztori teljesen jól elbírt.

#2 Ez a remaster 9 évvel ezelőttről jön (és vélhetőleg nem a 2010-es 360-as verzió után), de az, hogy valami úgy néz ki, mint az emlékeinkben, még nem biztos, hogy valóban észrevehetetlen a különbség.

De mivel ez ugye mindenkinek megvan, Epic-en ingyen volt, talán még Steam-en is, vagy pedig 1€ Bundle volt, Control mellé is adták őket ... well, mindenki össze fogja tudni hasonlítani a régi és új verziót.
2.
2.
crytek
#1: Nézzed meg az elmúlt 23 év remastereit na olyan kb észre se vehető majd
1.
1.
Ra1D3n
Kíváncsi vagyok milyen minőségű lesz ez a remaster.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...