Még idén kijön a Platinum új játéka, a Sol Cresta

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 6.
  • Megjelenés
Link másolása
Először azt hittük, hogy a PlatinumGames viccnek szánta a Moon Cresta és a Terra Cresta folytatását, a Sol Cresta azonban véresen komoly projekt, amely még idén boltokba kerül, ha minden jól megy.

Persze nem mondhatjuk, hogy a fejlesztők nem játszottak rá erre: a játékot 2020. április 1-jén jelentették be, és az idei bolondok napja apropóján kapta meg az első előzetesét. Akárhogy is, a klasszikus arcade lövöldék folytatása gőzerővel készül PC-re, PS4-re és Nintendo Switchre, és mint kiderült, december 9-én már meg is jelenik.

Az egyelőre borzasztóan húzósnak tűnő 40 eurós összegért cserébe a nyolcvanas évek játéktermi shoot 'em upjainak hamisítatlan megidézését kapjuk majd, amelyben az a feladatunk, hogy a Yamato pilótáit irányítva visszafoglaljuk a naprendszert a gonosz Mega Zohar hadseregétől. A játékmenet érdekessége, hogy harc közben három kisebb űrhajót kapcsolhatunk össze különféle kombinációkban, ami majd más-más extrákat ad nekünk a csatához.

A Platinum emellett bejelentette, hogy Dramatic Downloadable Content címmel érkezik majd egy DLC is a játékhoz, amely egy szinkronizált sztorimód lesz - ezért személyesen Hideki Kamiya felelt. Alább hosszabban is belenézhettek a csomagba, míg fent az arcade módot csekkolhatjátok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...