Turbo Overkill - retró zúzás a láncfűrész lábbal

  • Írta: Shifty
  • 2021. szeptember 6.
  • Bejelentés
Link másolása
Hivatalosan is bemutatkozott a Trigger Happy Interactive legújabb játéka, a Turbo Overkill. A cyberpunk világban játszódó retró zúzás ötlete a Doom II-höz készített mod, a Total Chaos atyjától származik.

Az Apogee Entertainment és a Trigger Happy Interactive hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb közös munkájukról, az erősen a 90-es évek klasszikus shooterei ihlette Turbo Overkillről. Ezen mondjuk nem igazán szabad meglepődni, mert a játék ötletgazdája a Doom II-höz készített Total Chaos alkotója, de a fejlesztési munkálatokba Scott Miller, a 3D Realms társalapítója is besegít.

A cyberpunk világban játszódó, elborult, féktelen lövölde központi alakja Johnny Turbo lesz, aki visszatér szülővárosába, Paradise-ba. Gyerekkorunk egykori helyszíne azonban már nem a régi, egy Syn nevű mesterséges intelligencia ugyanis uralma alá hajtotta az ott élőket. A mi feladatunk, hogy a rivális fejvadászokat beelőzve lemészároljuk a ránk támadó ellenségeket, és leszámoljunk az őrült mesterséges intelligenciával.

A történet B-filmeket idéző gagyiságára a végletekig túltolt over-the-top játékmenet is alaposan rájátszik majd. Főhősünk egyik lába például egy láncfűrész, amivel ha becsúszunk, meg tudjuk majd tizedelni az ellenséges erőket. Repülő autók motorháztetején szörfözhetünk, vagy épp olyan fegyverekkel parádézhatunk, mint a Boomer, a Twin Magnum vagy a Telefragger. Ez utóbbi például egy olyan mesterlövészpuska lesz, aminek a segítségével az ellenség belsejébe tudjuk majd teleportálni magunkat, hogy aztán belülről szépen felrobbantsuk őket.

A Turbo Overkill egyszerre szól majd a fegyverekről, a brutalitásról, a sebességről és a precizitásról. 

A játék valamikor 2022-ben jelenik meg, és gyakorlatilag minden létező platformra kapható lesz, így Nintendo Switchen, PC-n, PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X|S-en is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...