Hivatalos: érkezik az Alan Wake Remastered

Készítsétek a zseblámpát, mert igaznak bizonyultak a pletykák! A Remedy Entertainment idén ősszel felújított változatban hozza vissza Alan Wake történetét, ráadásul a buliból nem marad ki a PlayStation-tábor sem.

Sam Lake, a Remedy Entertainment kreatív igazgatója és az Alan Wake írója a The Sudden Stop nevezetű rajongói oldalon jelentette be: idén ősszel ismét visszatérhetünk Bright Falls rémálomba illő kisvárosába. Beigazolódtak tehát a korábbi pletykák, ráadásul azok részletei is pontosak voltak, a remasterelt kiadás ugyanis nem csak PC-re (Epic Games Store), Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re érkezik, de végre a kékek is megismerhetik a zseblámpás író történetét PlayStation 4-en vagy PlayStation 5-ön.

Látnivalók egyelőre nem érkeztek a játékról (reméljük, hogy a csütörtöki PlayStation Showcase adásán ez megváltozik), Sam Lake azonban annyit elárult, hogy a remaster alaposan feljavított látványt kínál majd, beleértve Alan Wake karaktermodelljét és az átvezetőket is, a történet azonban marad a régi, hiszen a csapat fontosnak tartotta, hogy megőrizzék az eredeti élményt. Ezen felül még szó esett néhány meg nem nevezett next-gen újításról is, a részletekre azonban, úgy tűnik, még várnunk kell.

8 komment - szólj hozzá!