Hivatalos: érkezik az Alan Wake Remastered

Készítsétek a zseblámpát, mert igaznak bizonyultak a pletykák! A Remedy Entertainment idén ősszel felújított változatban hozza vissza Alan Wake történetét, ráadásul a buliból nem marad ki a PlayStation-tábor sem.
  • Írta: szlav

Kommentek

#8
#7: Ezzel az összefoglalóval teljes mértékben egyet tudok érteni. Annyit hozzáteszek hogy One X-en kifejezetten szép volt a látvány a játék kora ellenére. Én várom a 2. részt, talán ez a remaster ennek az előjele. Annyira nekem viszont viszonylag friss az élmény hogy ezt a remastert kihagyom. Aki nem játszott vele, az viszont szerintem nem bánja meg.
#7
A napokban az oldal kommentjei alapján nem tudom mindenkinek ajánlani a játékot.

Szóval aki brutál body horrort, belezést, gyors tempójú akciójátékot, mint Call of Duty, konzolos játékmenetet, minthogy 15 másodpercenként csoda, vagy valami lenyűgöző történik, annak kvázi egyáltalán nem tudom ajánlani a játékot. Leginkább azoknak ajánlható, akik a sztori alapú, hangulatos játékokat kedvelik, értik is, meg tudnak nézni egy átvezetőt, el tudják fogadni, hogy egy történetnek van íve és vannak benne karakterek és háttérinfók, amikből építkezik a játék a későbbiekben.

Tehát, ha valaki arra várna esetleg, hogy üresjárat és sztori nélküli akciójáték az AW, egy sötétben démonírtás, amiben az elején még csak emberek jönnek, utána meg épület nagyságú robotok meg tankok, amiket egy QTE-vel kell elintézni, akkor az csalódni fog. Persze van akció és még csak nem is olyan könnyű, ha azt nézem, hogy hova feljődött az elmúlt 11 évben a gamer társadalom egy része. De nem pont ez a gerince a játéknak és van egy klasszikus túlélő beütése is. Itt inkább önvédelem van, mint támadás és inkább annak örül az ember, amikor eljut egy fényforráshoz, vagy valami előkerül a háttér, vagy főtőrténetből. Gondoskodni kell arról, hogy legyen elem a lámpához és arról is, hogy legyen skuló a fegyverekhez. Tehát pl a shotgun használat nem ahhoz hasonlít, mint a Doom Eternal-ban, hanem inkább arra, mint a régi Resi 2-3-ban volt.

Engem inkább a sztori, a hangulat és a máskálós részek vittek benne előre és ezek összhatása miatt maradt meg bennem a játék egy örökös jó darabnak. A harccal nem volt bajom, ami néha stresszes, de sajnos a játék vége felé egy pár alkalommal előfordul, hogy totál konzolos lesz és szerintem nem illik bele az egész játékhoz képest az a világháború méretű akció - bár mondjuk el sem rontja a cuccot.
Szóval ez egy olyan játék, aminek nem hiába várunk sokan a folytatására már 11 éve. Legalábbis ez az én véleményem.
#6
#5: Persze... egyáltalán nem csúnya most sem. A fény effektek pedig sokkal jobbak a mai társaiknál is, (rt -t nem számolva természetesen)
#5
Jöhet ingyen, mert nem fogok újra pénzt adni érte steam-en! Simán megállja a helyét még ma is a régi!
#4
Ez egy remek játék volt, nekem nagyon tetszett. A dlc -k már sokkal kevésbé voltak érdekesek, de mindenképpen hozzátesznek a játékhoz.

Persze még egyszer nem fogok nekiülni csak mert kiadják az új masinákra, de ha nektek kimaradt, és szeretitek a misztikus történeteket, akkor próbáljátok ki.
#3
Ennek a hírnek én is örülök. Tessék, egy kis hangulat fokozó.
https://youtu.be/0f_hewSrAH4
#2
Nagy kedvenc a játék. Steamen meg van 100% teljesítményekkel.
#1
Én anno lenyomtam boxon. A sztorira már nem emlékszem, csak arra, hogy nagyon vártam már, hogy végre legyen.