Matrix Resurrections - csütörtökön jön az előzetes

Tegnap frissült a decemberben mozikba kerülő új Mátrix-film, a The Matrix Resurrections honlapja, ahol az ikonikus kék vagy piros kapszula választásával két rövid előzetest nézhetünk meg. Ezekből derült ki, mikor jön a teljes kedvcsináló.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#26
#23: Lehet, de én nem is az életművükről beszéltem, hanem a Matrix trilógiáról.
#25
#10: Mindketten nővé lettek operálva,de már a 3. résznél is át voltak ha jól emlékszem.
#24
Nem az a kerdes mikent jonnek vissza a szereploink; azt szaz modon meg lehet irni. Az igazi kerdes, hogy melto lesz-e a visszateresuk es a tortenet az eredeti trilogiahoz, ami egy egesz, kerek messias tortenet. En is irhatok egy konyvet Jezusrol, aki visszajon lenyomni egy par kolumbiai drogbarot, csak valoszinuleg nem lesz kifejezetten erdekes a korabbi tortenethez merten.
#23
#21: Azért Wachowksiék se tudtak azóta semmi értékelhetőt letenni az asztalra.
#22
#21: Hollywood kétharmada ez. Előszednek régi filmeket, hogy folytatást vagy rebootot csináljanak hozzájuk/belőlük. A maradék egyharmad meg javarészt az MCU, DCEU, F&F és Transformers.
#21
Lehet hogy jó lesz, de ez hangulatában már közel sem lesz az a művészi színvonal mint amit a Wachowski tesók megálmodtak. Látszik rajta hogy egy olcsó cash grab, meglovagolva Keanu sikereit a John Wick-el. Borzasztóan sajnálom hogy hozzá mertek nyúlni ehhez a címhez.
#20
#15: Igen ha jól tudom a Neuromancer könyv alapjaira épül. Elég sokat merít belőle a Cyberpunk 2020 is, pont ezért van Mátrix a Cryberpunk 2020-ban és a 2077-ben is.
#19
#18: Valóban szabadok, de gondolom egy bizonyos szintig. Teszem azt elkezdik újjá építeni a civilizációt, de nagy területekben ez nem valósul meg mivel a gépek is jelen vannak mégpedig ott ahol az embereket tárolják. Ez megint csak konfliktust eredményez mivel a gépeknek is kell az energia, és ott van az amit az építész is mondott a végén az orákulumnak ugye hogy mégis mit gondol meddig tart a béke? Hosszasan lehetne erről beszélgetni, de majd úgyis kiderül decemberbe. Remélem a Covid mizéria miatt nem lesz megint zárva a mozi.
#18
#14: De elvileg a béke kötés után az emberek fel lettek világosítva és a szabadakaratukra lett bízva, hogy kilépnek e a Matrix-ból vagy nem. Akkor végülis szabadok, nem kötelező nekik semmi. Neo pedig az én értelmezésemben testileg halt meg, de úgy mindenképp, Trinity szintén. A Matrix-on belül biztos visszalehet őket hozni, de a valóságba már nem léphetnek ki. Hacsak nem az van, hogy végtelen a Matrix, amiből a kilépés nem ilyen elektronikus, hanem dimenzionális. De ez nem az én elméletem, csak reménykedek, hogy ilyesmi lesz.
#17
#10: Nem is lehetne erről a filmről sem beszélni anélkül, hogy valaki be ne hozza az Lmbtq témát, mint rossz divatos szöveg mi? Xd
#16
#10: Mindkettő nemet váltott. Egyikük azt nyilatkozta, hogy nem akar régi dolgokhoz visszatérni, azért nem akart folytatást csinálni. Hugo Weaving azért nem lesz benne, mert a rendező nem igazította hozzá egy másik munkájához a forgatás idejét, így nem tudtak megegyezni. Laurence Fishburne-t nem hívták.
#15
#12: Az eredeti ötlet egy régi könyvhöz köthető ha jól emlékszem ( pontos címét nem tudom ), illetve a Ghost In The Shell adta a löketet.
#14
#9: De ezt honnan veszitek hogy Neo meghallt? Nem lett se elmondva egyértelműen, se bemutatva. Mikor a végén elviszik az egy dolog. Mivel a történet szerint elvileg Smith és Neo egy és ugyanaz, magyarul akit a 2-be és 3-ba látunk Smith az Neo negatív oldala. Lehet a fő gép resetelte a kiválasztott programját és újra egy és ugyanaz a személy. Tehát nem halt meg. Ez adna némi magyarázatot a kék pirula szedésére is. Nem akarják hogy emlékezzen mi történt. Trinity meg nem is olyan biztos hogy fizikai formában tér vissza. Lehet csak egy program. És mint említettem lehet ez valakinek vagy valakiknek a műve hogy felborítsa a békét, hogy végleg bedöntse a gépek uralmát esetleg. Ugye hiába a béke még sem teljesen szabadok az emberek. Ezt Smith is említette a 2-be, hogy csak látszólag szabadok.
Mátrix a mátrixban is érdekes téma. Én is gondolkodtam ezen, és az építész is mondott érdekeset amiből ez leszűrhető. Ugye 2 ajtó van. Egyik az új forráshoz vezet, másik Trinity meg mentéséhez. Na most a valóságban hogy kaphat új forrás kódot? És ott a gépek megállítása a Mátrixon kívül. És még egy. Smith hogyan tudott kijutni a való világba? Ugye a 2 végén akit megszállt. Szerintem ez is csak úgy lehetséges hogy az is egy Mátrix. És miért is lehetne hiszen nem ez volt az első Mátrix.
#13
#11: Persze, hogy az ugrott be, hiszen egy valaki, aki kettőnél több filmet látott már életében ezt elkezdte, a többi meg ismételgeti, mint valami divatos szöveg ahhoz, amihez nem értenek XD
#12
#11: Nem csoda. A Matrix-ot eleve az inspirálta a rossz nyelvek szerint.
#11
#9: Nekem erről a 13. Emelet ugrott be!
#10
Szerintem az első rész alapmű, míg a folytatások kötelező spinoffok. Nagyon szívesen megnézem majd az új részt is, de engem speciel aggaszt, hogy a forgatókönyvben lévő, valami hatalmas LMBTQ dolog miatt nem jött vissza pár meghatározó színész - hiszen eleve a filmet nem vállalta be az eredeti testvérpár, hanem inkább az egyik, az óta már nővé operált és nevet változtatott férfi tagja próbálja mard érvényesíteni "a jogait" a filmmel.

Meglátjuk, mi lesz, de számítok a bökkenőre, mert könnyen lehet, hogy meg lesz gyalázva az egész.
#9
#3: Spoiler

Na és akkor, hogy fognak a Matrix-on kívül ügyködni, ha egyszer Neo és Trinity teste is halott, mert azokat nehezen lehetne feléleszteni az oszlásból? Mondjuk engem nem zavarna, ha az egész többnyire a Matrix-on belül játszódna.
Egyébként vannak olyan elméletek is, hogy maga a Matrix-on kívüli világ is csak egy Matrix volt, ez magyarázzná azt is, hogy Neo hogy tudott hatni a gépekre a puszta akaratával. Tehát az, amit ők a teljes valóságnak hittek, az is a Matrix egy újabb síkja volt, ami elfedte a szemük elöl a teljes valóságot. Méghozzá azt, hogy nem lehet a Matrix-ból kilépni azzal, hogy a külső világban csak úgy felébresztenek, mert mindig van egy újabb és egy újabb világ, ami nem enged kilépni. Ez állítólag a készítők fejében is ott lebegett, mint ki nem mondott alternatíva az előző részek készítésekor, lásd: Neo külső világban való képessége is egy erre való utalás is lehet akár, (megjegyzem még mindig jobb magyarázat lenne, mint az orákulum általi semmitmondó maszlag, minthogy "Neo képessége túlnőtt már ezen a világon" lol. És ez mégis mi a f@szt jelent? Xd
Ha ez igaz és, hogy miért nem lett ez kibontva az előző részekben jobban, azt nem tudom, sok oka lehet, talán a költségvetés, vagy esetleg a készítőknek már nem volt elég gógyijuk ahhoz, hogy ebből egy értelmes, magán túlmutató dolgot hozzanak ki és inkább egy húszárvágással lezárták az egészet a picsába, hogy minnél elöbb jöjjön a pénz. Ki tudja. Mindenesetre ez jó alap lenne, hogy a következő részt, esetleg részeket ráépítsék. Én jobban örülnék neki, minthogy újra lezongoráznák ugyanazt a receptet, ami már egyszer bejött.
#8
Èn várom már akár hogy is sül el! Nyilván nem fogják itt sem túlszárnyalni az első rèszt de ha csak megközelití a folytatásokat látványban ès karakterekben akkor nem lehet panaszunk legalább is szórakozás terèn.
#7
#6: Bármi megtörténhet. Igazából az orákulum meg mondta a Forradalmakba, hogy Neo ereje már túl nőtt a Mátrix-on is. Én Lana helyébe úgy oldanám meg Trinity feltámasztását, hogy valaki a Mátrix-on belül akinek esetleg érdeke a béke megdöntése, újra formázná Trinity-t hogy Neo újra emlékezzen és kezdődjön elölről az egész háború.