Midnight Suns - ilyen lesz a kártyás harcrendszer

Vaskos, jó húszperces fejlesztői bemutatót kapott az idei Gamescomon leleplezett Marvel's Midnight Suns. A legújabb kedvcsináló kifejezetten a harcrendszerre fókuszál, így részletesebben is megismerkedhetünk a kártyás mechanikával.

A Firaxis fejlesztésében készülő Marvel's Midnight Suns alapvetően az XCOM-féle iskolát követi, de a harcrendszer ezúttal kapott egy csavart. A csapat ugyanis bevezetett egy kártyarendszert, így a menetek során három hőst vihetünk majd magunkkal, akik véletlenszerűen összeállított képességkártya-csomaggal indulnak csatába. A kártyák folyamatosan fejleszthetőek lesznek. Az egész erősen hajaz a Slay the Spire-ben megismert megoldásra.

Ahogy azt a Firaxis kreatív igazgatója, Jake Solomon a videóban is elmondja, ez a megközelítés nem túlzottan változtatja meg az XCOM-képletet, inkább csak testreszabási és véletlenszerűségi réteget ad a harcokhoz.

Jó hír, hogy a Firaxis és a 2K Games nem fog mikrotranzakció keretein belül kártyacsomagokat elérhetővé tenni, így a játékmenet egyensúlya nem fog megborulni.

A közel húszperces bemutatóban Wolverine és a játék kedvéért kitalált új hős, Hunter vív ádáz küzdelmet Sabretooth ellen.

A Marvel's Midnight Suns megjelenése valamikor 2022 márciusában várható Nintendo Switchre, PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re.

0 komment - szólj hozzá!