Újabb csapat csatlakozik a PlayStation Studioshoz

Újabb fejlesztőcsapatot vett a Sony, ezúttal a liverpooli Firesprite brigádjára csaptak le a japánok. Úgy tűnik, hogy a cég az idei évre időzítette a nagybevásárlást, hiszen ez már a harmadik akvizíciójuk 2021-ben.

Housemarque és a Nixxes után újabb felvásárlást jelentett be a Sony: a liverpooli Firesprite csapata is csatlakozik a PlayStation Studioshoz, amely a stúdiókat terelgető Hermen Hulst szerint a kreativitásával és a technikai felkészültségével kulcsszerepet játszik majd abban, hogy tovább bővülhessen a first-party játékkatalógusuk.

A Firesprite neve olyan címek kapcsán lehet ismerős, mint a The Persistence vagy Air Force Special Ops: Nightfall, de közreműködtek a Sony által fejlesztett  The Playroom és a The Playroom VR munkálatainál is. Az összecsiszolódás tehát már ez alapján is borítékolható lehetne, azonban a két cég közös múltja ennél jóval vaskosabb: a Firesprite-ot a Sony 2012-ben bezárt liverpooli stúdiójának veteránjai alapították, ami ugye Psygnosisként kezdte a pályafutását, és olyan címeket tett le az asztalra, mint például a Wipeout.

Némi túlzással tehát a Sony kétszer is befizetett rájuk - csak tudnak valamit a srácok!

1 komment - szólj hozzá!