Megérkezett az új Mátrix első előzetese

A korábbi ígéreteknek megfelelően felkerült a netre a The Matrix Resurrections első kedvcsinálója, amit még a CinemaConon vetítettek le először, zárt ajtók mögött. Ideje eldobni a kék pirulákat!

Az utolsó pillanatig váratták a rajongókat, de végül csak megérkezett a december 22-én debütáló The Matrix Resurrections első kedvcsinálója. A CinemaConon már levetítették a trailert, így nagyjából tudtuk, hogy mi lesz benne, azonban most már saját magunk is lecsekkolhatjuk (és találgathatjuk), hogy merre kanyarodik tovább a sorozat története, hogyan sikerült a látvány, és hogy mennyire jó már, hogy Keanu Reeves megtarthatta a John Wick-fizimiskát.

Oké, erre is van magyarázat, hiszen az új Mátrix és a John Wick negyedik része nagyjából párhuzamosan készült, sőt eredetileg egy napon mutatták volna be a két filmet. A két franchise ráadásul mélyebben is kapcsolódik, a John Wick-filmeket jegyző Chad Stahelski és David Leitch annak idején ugyanis maguk is dolgoztak a Mátrix-trilógián (Stahelski Reeves kaszkadőrje volt), és az új Mátrix harcjeleneteinek megkoreografálásánál is közreműködtek.

A filmben egyébként Reeves mellett Carrie-Anne Moss is visszatér többek között, az újoncok között pedig olyan nevek szerepelnek, mint Priyanka Chopra, Jessica Henwick, Danial Bernhardt, Neil Patrick Harris vagy Yahya Abdul-Mateen II - utóbbi a fiatal Morpheust alakítja.

38 komment - szólj hozzá!