Nintendo Switch - jövő héten csökken az ára?

  • Írta: Shifty
  • 2021. szeptember 11.
  • Pletyka
Link másolása
A Nintend'Alerts értesülései szerint jövő héten nagyot esik a jelenlegi Nintendo Switch ára, a kiotóiak ugyanis készülnek az OLED-változat megjelenésére, és szeretnék kisöpörni a jelenlegi készleteket.

Ha épp Nintendo Switch vásárlásán töröd a fejed, akkor lehet, hogy érdemes még kicsit kivárnod, mert a Nintend'Alerts értesülései szerint jövő héten komolyabb áresést jelent be a Nintendo. Nem lenne meglepő a döntés, hiszen október 8-án dobják piacra a konzol frissített változatát, aminek legnagyobb újdonsága az OLED-kijelző lesz.

A forrás szerint a jelenlegi 330 eurós ár helyett hétfőtől Európában 270 euróért lesz majd megvásárolható a Switch. Ugyan a Nintendo sosem határozott meg európai egységárat, de ha igaz a pletyka, akkor valószínűleg minden országban ilyen-olyan mértékben, de csökkenni fog a jelenlegi változat ára.

Ami már önmagában nagy dolognak számítana, mert a Nintendo nem arról híres, hogy nagyvonalú lenne az árleszállításokkal, így nem meglepő módon épp ez lenne az első alkalom, amikor a 2017-es Switch-premier óta először csökkenne a konzol ára.

A változás a Switch Lite árcetlijét nem érinti.

20.
20.
crytek
#17: Nincs gamer pc-m. Egy ezer éves fos van vga nélkül. De emuval eleve nem szenvednék + a game warez a multté
19.
19.
#9: "az emulátor ami game warez"

Tévedés. Az emulátor ingyenes és szabadon használható bárkinek, csak a játékok jogvédettek. Ha te veszel egy eredeti Wii U DVD lemezt és a géped lemezmeghajtója segítségével vagy a játék bitrokában iso/átmásolt adat segítségével játszol emulátoron az ugyan olyan jogszerű és törvényes, mint venni a boltban egy konzolt és azon játszani.
18.
18.
#14: De, valóban nagyon jó a cemu. Nem kifejezetten videokártya érzékeny, egy kb Ryzen 2600-al már 1440p-4K belső(!) renderrel futnak 60 fps mellett a játékok. Alapvetően a sokkal szebb grafika, jobb minőség és drasztikusan lerövidült töltési idők miatt nagyrészt ki lehet mondani, hogy egy Nintendo Wii U játék játszására a PC a legjobb platform. Viszont, fontos megemlíteni, hogy alapvetően így ugrik az Amiibo támogatás (bár egy időben dolgoztak rajta), illetve ami fontosabb lehet, az a mozgásérzékelő, illetve érintő kijelző. Mondjuk ez utóbbival lehet célozni is a Zeldában, ami nem nagy veszteség, ha nincs bent a játékban, de a dobozok nyitása-törése és a különféle fém tárgyakkal való harc már sokkal jobb mozgásérzékelővel. Persze még enélkül is lehet élni, ahogy a Pro kontrollerben sincs mozgásérzékelő, viszont mondjuk a Zeldában vannak konkrétan mozgásérzékelőre készített dungeon-ök/kihívások, illetve pl a Paper Mario fő játékmeneti eleme, hogy a kijelzőn kell molyolni, valamint más Mario játékban is van olyan, hogy fújni kell a gamepad-et, hogy beinduljon egy ventilátor a pályán, ami felemel nekünk egy platformot - ami viszont felejtős emulátorral/vagy unintuitív és a fújás ereje szabályozhatatlan egy gombnyomással. Olyankor konzolon a Pro kontrollerrel is kiírja, hogy tedd le és fogd meg a nagy joy-t addig.

De mondjuk mindez nem jelenti azt, hogy mondjuk a Zelda játszhatatlan lenne emulátoron, csak el kell fogadni, hogy nem lehet minden shrine-t megcsinálni és kicsit gyengébb az opció a harcra. Vannak persze különböző USB-s, driveres, developer módos megoldások arra, hogy valahogy a telefonodból mozgásérzékelőt lát az emu, de felejtős, mert egyszerre sem bill+teló, sem joy+teló nem fog menni, ha csak két kezed és egy agyad van.

17.
17.
DragonBleacPiece
#16: De neked van egy gamer pc-d nem? Azon tudnád nyomni a zeldát, csak le kell töltened a cemut és 16 giga ram ajánlott.
16.
16.
crytek
#15: Nem nyomok semmit sehogy.Switchen eleve az az 1 db Zelda érdekel más nem. És ha 30 játékért nem veszek ps5-t akkor Switchet 1 dbért meg pláne. Majd egyszer ha ajándékba kapom a gépet is meg a játékot is letolom ergo soha
15.
15.
delphijos
#12: Ez azért egész más. Ne mond nekem hogy PC-s Switch Cartridge reader-el nyomja a gyári játékokat emulátorral…. Főleg hogy a játékok árát sokallja. ;)
9.
9.
crytek
#7: Az ingyenes opció jelen esetben az emulátor ami game warez. Ezzel pedig leszámoltam szóval nem érdekel.

#8: Köszi a megerősítést :)
8.
8.
TrishtanAG
#7: Arról nem is beszélve, hogy beteszi az egyetlen játékot, ami létezik WiU-ra is, így a 6 éves Cemu, ami már annyira ki van forrva, hogy teli lehet rakni moddokkal, látványosabban futtatja azt, mint a kb másfél éve létező Yuzu, aminél örülünk, ha elindít rendesen bármit. Dat logic :D.
7.
7.
Fooxfire
#5: Neked nem az a bajod hogy drága a játék, vagy hogy nintendó a publisher... de mégis, az ingyenes opcióba is belekötsz. Váó
Különleges "ReeeeeKid" vagy te.
Tiszteletem!!!!
6.
6.
TrishtanAG
#5: Ja, én például tökjókat szoktam Xenoblade 2-zni vele, meg Bravely Default 2-zni. Sok szerencsét a Cemuval elindítani ezeket.
3.
3.
crytek
#2: Ja igen.Kinek mi az akció amikor ezer éves címekre max 50%-ot képesek adni nos az nálam a szánalom kategória mintsem akció
2.
2.
Csoki80
#1: Van ott is egy csomó akció, és folyamatosan dőlnek az új címek amik csak azon vannak ;-)
1.
1.
crytek
Ha 5 ft ért adnàk se érné meg mert az ezer éves címek is arany áron vannak. A cégvezető az activisionos branccsal járhatott egy osztályba... mert azok se viszik le a játékaik árát emberire
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...