Filmes hírek vasárnap délutánra

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 12.
  • Cooltúra
Link másolása
Sűrű volt az elmúlt pár nap, összegyűlt néhány filmes, illetve sorozatos hír, amivel nem tudtunk külön foglalkozni. Most egy összeállításban foglaljuk össze az érdekesebb infókat és látnivalókat!

Az összes idei Disney-film moziexkluzív marad

A nyár végén megjelent filmjei, így például a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája sikere után úgy döntött a Disney, hogy az idén érkező anyagai már moziexkluzívak maradnak, vagyis biztosan nem kerülnek fel a Disney+ kínálatába a premier napján.

Cinikusan megjegyezhetjük persze, hogy így legalább a cégnek nem szakadnak olyan perek a nyakába, mint Scarlett Johanssoné: a legutóbbi hírek szerint a színésznő alapjáraton 80 millió dollárral szeretett volna több pénzt kérni a Fekete Özvegy Disney+-premierjéért - ezt a cég már ellenajánlatra sem méltatta.

Batman podcastben is kipróbálja magát

Nem klasszikus filmes hír, sőt tulajdonképpen egyáltalán nem az, de azért tegyünk említést róla: szeptember 18-án, vagyis a hivatalos Batman-napon rajtol el a Batman: The Audio Adventures, amely egy tízrészes podcastsorozat lesz a denevéremberrel a főszerepben.

Az HBO Max gyártásában készülő szériában olyan színészek szerepelnek, mint Jeffrey Wright (Batman), Rosario Dawson (Catwoman), és John Leguizamo (The Riddler), azonban Jason Sudeikis is szerepet kapott benne. Az ígéretek szerint az új formátum egyszerre merít a hatvanas évek Batman-sorozatából és a kilencvenes években futott rajzfilm-sorozatból.

Teaseren Jennifer Lawrence és Leonardo DiCaprio Netflix-filmje

December 24-én érkezik a Don't Look Up, amelyben a Jennifer Lawrence és a Leonardo DiCaprio által alakított tudósok felfedezik, hogy egy meteor tart a Föld felé, csak éppen senki nem hisz nekik - még az USA elnöke (Meryl Streep), valamint annak idegesítő fia és kabinetfőnöke (Jonah Hill) sem.

Új médiumokban próbálhatja ki magát a Destiny

Konkrétumok egyelőre nincsenek, de a Bungie álláshirdetései alapján határozottan ez a cél: a fejlesztőstúdió most olyan munkatársat keres, aki segíthetnek a Destiny-franchise-nak abban, hogy megvesse a lábát a sorozatok, a filmek, a könyvek, a képregények és a különféle audioformátumok között. A leírás szerint a csapat külsős cégekkel működne együtt ebben, tehát nem házon belül dolgoznának az esetleges adaptációkon.

Kedvcsináló a The Sopranos előzményfilmjéhez

Megkapta a második előzetesét a The Many Saints of Newark, amely a The Sopranos előzményfilmje lesz, és október 1-jén kerül mozikba. A főszerepet a fiatal Tony Soprano kapja benne, akit nem mellesleg Michael Gandolfini, az eredeti Tonyt alakító James Gandolfini fia alakítja.

Visszatérhet a 24

Noha az illetékesek még nem hajlandóak elárulni semmi pontosat a témában, a Fox Entertainment elnöke, Michael Thorn megerősítette a Deadline-nak, hogy jelenleg (illetve továbbra) is aktívan tárgyalnak a 24 visszahozásáról "valamilyen formában". Howard Gordon producer mindezt azzal egészítette ki, hogy semmi hivatalos infó nem várható addig, amíg az összes részlet össze nem áll az új projekt kapcsán.

Megkapta az első trailerét a Dexter: New Blood

November 7-én a Showtime műsorán tér vissza a Dexter, a New Blood alcímet viselő évad tíz, egyenként egyórás epizóddal várja vissza a rajongókat. A készítőknek nem titkolt szándéka, hogy helyrehozzák az eredeti befejezés hibáit - ebből ad egy kis ízelítőt az első kedvcsináló:

Oppenheimerről szólhat Christopher Nolan új filmje

A Deadline jelentése szerint Christopher Nolan következő filmje J. Robert Oppenheimerről és az atombomba kifejlesztéséről szólhat. A hír igazi érdekessége, hogy a filmes állítólag több stúdiónál is házal a projekttel, tehát úgy tűnik, tartja magát ahhoz az ígéretéhez, hogy nem dolgozik többet a Warnerrel - Nolan akkor orrolt meg a cégre, amikor az bejelentette, hogy az idei filmjeit hibrid módon rajtoltatja.

Októberben rajtol a Aquaman: King of Atlantis

Október 14-én rajtol az Aquaman: King of Atlantis című háromrészes animációs minisorozat az HBO Max kínálatában. Egy új előzetest is kaptunk az adaptációhoz, amely Aquaman uralkodásának kezdetét mutatja be:

2024-ig kell várnunk a Mad Max-előzmény Furiosára

A Mad Max: Fury Road előzményfilmje lesz a Furiosa, amelyben Anya Taylor-Joy alakítja a címszereplő karaktert. A mozira sajnos még várnunk kell egy darabig, a Warner ugyanis jó egy évvel elnapolta a premiert, így az 2023. június 23. helyett csak 2024. május 24-én mutatkozhat be.

Két újabb Marvel-film kapott premierdátumot

Keretes szerkezettel zárjuk a hírt, jöjjön még egy kis Disney-infó: a cég megerősítette, hogy a Bob's Burgers-film 2022. május 27-én érkezik, az élőszereplős The Little Mermaid 2023. május 26-án, emellett bedátumoztak két, egyelőre meg nem nevezett Marvel-filmet is; az egyik 2024. július 26-án, a másik 2024. november 8-án debütál.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...