Hivatalos: csökkentik az eredeti Switch-modell árát

Beigazolódtak a múltheti pletykák, és Európában már csökkentette a Switch alapmodelljének árát a Nintendo. Az új árcédula jobban igazodik az október elején érkező OLED-változathoz.

Még a múlt héten kezdtek el pletykálni arról, hogy hamarosan csökkenthetik az eredeti Switch-modell árát, ami csak azért meglepő, mert a Nintendo nem arról híres, hogy ész nélkül vagdosná a konzoljai árcéduláját - leginkább azért, mert egyáltalán nem szorul rá. Az új OLED-változat érkezésével azonban egy kissé felborul a cég termékpalettája, így kénytelen volt variálni az árazásán is.

Ennek megfelelően mától hivatalosan is olcsóbbá vált a Switch alapmodellje, méghozzá végérvényesen: noha a Nintendo nem szokott meghatározni ajánlott fogyasztói árat az öreg kontinensen, a saját webshopja iránymutató ezen a téren, márpedig ott 330 euróról (illetve 280 fontról) 300 euróra (260 fontra) csökkent a 2017-es masina ára. Az üzletek ennél alacsonyabb árat is meghatározhatnak adott esetben, a francia Amazon például (a múltkori pletykákkal összhangban) 270 euróért árulja a gépet.

A Nintendo később leszögezte, hogy a Switch eladásai továbbra is remekül pörögnek, az árcsökkentést egyrészt a kedvezőbb árfolyamhatások, másrészt az október 8-án debütáló OLED-modell indokolja. Mivel a Lite és az OLED-változat ára változatlan marad, az eredeti Switch középre ékelődik be az árazásával is.

Májusban egyébként arról lehetett hallani, hogy a Nintendo hosszú távon nyugdíjazná az alapmodellt, és az OLED-kiszerelés lépne a helyébe - igaz, akkor még meg volt győződve a sajtó arról, hogy egy hardveresen is erősebb gépre számíthatunk.

1 komment - szólj hozzá!