Hivatalos: csökkentik az eredeti Switch-modell árát

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 13.
  • Hardver
Link másolása
Beigazolódtak a múltheti pletykák, és Európában már csökkentette a Switch alapmodelljének árát a Nintendo. Az új árcédula jobban igazodik az október elején érkező OLED-változathoz.

Még a múlt héten kezdtek el pletykálni arról, hogy hamarosan csökkenthetik az eredeti Switch-modell árát, ami csak azért meglepő, mert a Nintendo nem arról híres, hogy ész nélkül vagdosná a konzoljai árcéduláját - leginkább azért, mert egyáltalán nem szorul rá. Az új OLED-változat érkezésével azonban egy kissé felborul a cég termékpalettája, így kénytelen volt variálni az árazásán is.

Ennek megfelelően mától hivatalosan is olcsóbbá vált a Switch alapmodellje, méghozzá végérvényesen: noha a Nintendo nem szokott meghatározni ajánlott fogyasztói árat az öreg kontinensen, a saját webshopja iránymutató ezen a téren, márpedig ott 330 euróról (illetve 280 fontról) 300 euróra (260 fontra) csökkent a 2017-es masina ára. Az üzletek ennél alacsonyabb árat is meghatározhatnak adott esetben, a francia Amazon például (a múltkori pletykákkal összhangban) 270 euróért árulja a gépet.

A Nintendo később leszögezte, hogy a Switch eladásai továbbra is remekül pörögnek, az árcsökkentést egyrészt a kedvezőbb árfolyamhatások, másrészt az október 8-án debütáló OLED-modell indokolja. Mivel a Lite és az OLED-változat ára változatlan marad, az eredeti Switch középre ékelődik be az árazásával is.

Májusban egyébként arról lehetett hallani, hogy a Nintendo hosszú távon nyugdíjazná az alapmodellt, és az OLED-kiszerelés lépne a helyébe - igaz, akkor még meg volt győződve a sajtó arról, hogy egy hardveresen is erősebb gépre számíthatunk.

1.
1.
semike
Nálunk is?!
Joooo,ez csak egy vicces kérdés volt……
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...