Mától bővíthetjük a PlayStation 5 tárhelyét

Véget ért a bétatesztelés, a mai napon méretes rendszerfrissítés érkezik a PlayStation 5-höz, amely egyebek mellett lehetővé teszi, hogy M.2 SSD-vel bővítsük az új generációs konzol tárhelyét.

A PlayStation 5 bruttó 825 GB szabad tárhellyel landolt a boltok polcain, ami viszonylag hamar felélhető, és bár a Sony már a kezdetek óta ígéri a kapacitásbővítés lehetőségét, erre egészen eddig várnunk kellett - az elmúlt hónapokban USB-s külső tárolókkal enyhíthettünk a helyzeten legfeljebb, de az erősen kompromisszumos megoldás volt.

A ma érkező rendszerfrissítéssel (és a bétatesztelést követően) azonban az M.2 SSD-s bővítés is elérhetővé válik, amely az USB-s megoldásokkal ellentétben már nem csak a játékok tárolására, hanem azok futtatására is alkalmas - az egyes címeket továbbra is szabadon pakolgathatjuk a különféle tárolók között. Fontos megjegyezni, hogy nem mindegy, milyen kiegészítőt vásárolunk a konzolhoz, a specifikációkról a támogatói oldalon olvashatunk majd - a hírünk megírásakor ez még nem volt elérhető. A Sony egyúttal egy videót is közzétett, amely a szerelésben segít a játékosoknak.

A frissítés ezenkívül más finomságokat is hozott, ezek közül a legérdekesebb talán az, hogy immár a tévék hangszórója esetében is elérhetővé válik a 3D-s hangzás. Ezenkívül több ponton is változik a kezelőfelület (például szabadon átrendezhetjük a Control Centert), a Remote Play pedig mobilinterneten keresztül is lehetséges lesz innentől kezdve. További apróság, hogy most már PS4-ről is láthatjuk a PS5-ös trófeáinkat.

10 komment - szólj hozzá!