A Funcomé lett a Conan-franchise

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 15.
  • Biznisz
Link másolása
A norvég fejlesztőcsapat jó ideje együttműködik már a Conan-jogokat (is) birtokló Cabinet Grouppal, a minap azonban felvásárolta a céget úgy, ahogy van. Az új játékuk számos karaktert felvonultat Robert E. Howard univerzumából.

Az Age of Conan és a Conan Exiles játékokat is jegyző Funcom úgy gondolhatta, hogy minek licencelje tovább a Conan-jogokat, így inkább felvásárolta a franchise-t (és a Mutantet is) birtokló Cabinet Groupot úgy, ahogy van. 

Az sajnos nem derült ki, hogy mennyit fizetett a norvég cég az üzlet során, de miután egy ideje már a Tencent leányvállalataként működnek, a pénz nem lehetett akadály. A Cabinet Group az üzlet lezárultával beolvad a Heroes Signaturesbe: ezt a vállalatot még közösen hozta létre a Funcom és a Cabinet a licencüzleteik lebonyolításához.

A Funcom az üzlet kapcsán azt is elárulta, hogy jelenleg egy olyan játék munkálatait "felügyelik", amely egy címben hozná össze Robert E. Howard univerzumának karaktereit. Konkrétumokat nem árult el, de így olyan szereplők is helyet kaphatnak benne Conan mellett, mint Red Sonja, Dark Agnes, Kull of Atlantis, Thulsa Doom,  Solomon Kane vagy Bran Mak Morn.

Érdekesség, hogy a Cabinet Paradox Entertainmentként kezdte a pályafutását, és innen spin-offolt annak idején a Paradox Interactive játékkiadó. A cég szintén húzott egy hasonló lépést pár évvel ezelőtt, és megvette a World of Darkness jogait birtokló White Wolfot, amely bőséges alapanyagforrásnak bizonyult számára.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...