Wuchang - így fest a kínai Dark Souls

Kezd egyre erőteljesebb lenni a nyugati piacon is a kínai játékipar. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Leenzee Games legújabb játéka, a Wuchang: Fallen Feathers, ami lényegében a kínai Dark Souls.

A Wuchang: Fallen Featherst a kínai Leenzee Games készíti, a kiadásért pedig a F.I.S.T.: Forged in Shadow Torchot jegyző Bilibili lesz a felelős. A játék a tervek szerint valamikor 2024-ben jelenhet meg, és ugyan nincsen pontos platformlistánk, de minden bizonnyal PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re fog megjelenni.

Az alkotók le sem tagadhatnák, hogy honnan merítettek ihletet, hiszen a Wuchang egyértelműen a Dark Souls-sorozat és a Sekiro: Shadows Die Twice előtt tiszteleg. A küldetésünk, hogy megmentsük az országunkat, ahol komoly társadalmi problémák és természetfeletti furcsaságok kötik gúzsba a lakosságot. A Wuchang: Fallen Feathers a Ming-dinasztia utolsó éveiben játszódik, ahol Chongzhen császár felakasztotta magát, halála pedig komoly hatalmi vákuumot hozott létre, így országszerte véres konfliktusok vannak kialakulóban. Káosz, fosztogatás, katonai megtorlások uralják az átlagemberek mindennapjait. Közben egy titokzatos, rejtélyes és gyógyíthatatlan betegség is felütötte a fejét, ami fizikailag és pszichésen megváltoztatja a fertőzötteket, akik kiszámíthatatlanná és erőszakossá válnak.

Mi egy titokzatos női harcost formálunk meg, aki egy hatalmas kard mellett többek között fegyvert is tud majd forgatni. Most megnézhetjük, hogyan is harcol a játék főhőse.

12 komment - szólj hozzá!