Így működik a Lemnis Gate

  • Írta: szlav
  • 2021. szeptember 19.
  • Videó
Link másolása
Jókora előzetessel jelentkezett a Lemnis Gate. A bő ötperces videó igazán hasznos lehet azok számára, akik szeretnék megérteni a játékot, a körökre osztott, időhurokban ragadt FPS ugyanis semmiképp sem nevezhető hétköznapinak.

Elsőre egészen furcsán hangzik a körökre osztott FPS fogalma, a Lemnis Gate-re azonban mégis tökéletesen illik ez az elnevezés. A Frontier Foundry szárnyai alatt tevékenykedő Ratloop Games felrúgta a negyedik dimenzió szabályait, és megalkotott egy olyan lövöldét, ahol egy játékos több játékost ér, egyetlen ismétlődő kör pedig elég egy teljes meccshez.

Ahogy azt a fenti videóban is láthattuk, a Lemnis Gate mérkőzései során az lesz a célunk, hogy a múlt eseményeit kihasználva (és megbolygatva) a saját előnyünkre fordítsuk a jövő alakulását. A kezdetben teljesen üres pályán csupán mi, illetve a riválisunk tevékenykedünk, minden kör végeztével azonban egy új karakterrel léphetünk a csatatérre, miközben a múlt eseményei ismét lejátszódnak a szemünk láttára. Az ellenfelünk azonban ugyanezzel az előnnyel rendelkezik, így a játék végén csakis az lehet a győztes, aki a másik játékos mozgását és cselekedeteit megfigyelve okosabban használja ki az időhurok eseményeit.

A Lemnis Gate szeptember 28-án érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, illetve PlayStation 5-re. A játék az Xbox Game Pass könyvtárából is elérhető lesz a Microsoft konzoljain, illetve PC-n.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...