Befellegzett a Niantic Catan-játékának

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 21.
  • Gyászhír
Link másolása
A Pokémon Gót alkotó Niantic többféle franchise-ba is belekóstolt már a zsebszörnyek óta, ezek egyike a Catan telepesei. A társasjátékot megpróbálták AR-ben működő MMO-vá változtatni, de ez túl nagy falatnak bizonyult.

A Pokémon Go kirobbanó sikere után a Niantic több franchise esetében is kipróbálta, hogy az mennyire kompatibilis a már megalapozott AR-sablonjával – jelenleg például egy Transformers- és egy Pikmin-játékon is dolgozik. A tavaly néhány régióban elindított, Catan telepesein alapuló játék azonban megugorhatatlan kihívásnak bizonyult, így fel is hagynak a fejlesztésével.

A Catan: World Explorersről 2019-ben hallottunk először. A Niantic célja az volt vele, hogy a társasjátékra alapozva egy személyes részvételre építő MMO-t hozzon létre, amiben ugyanúgy építkezhetünk és kereskedhetünk másokkal, mint az eredetiben. 2020 júliusában meg is jelent a játék egy-két országban, így Ausztráliában, Dániában és Svájcban.

A fejlesztés azonban túl nagy falatnak bizonyult, írja a Niantic a játék lelövését bejelentő blogbejegyzésében. A Catan: World Explorers november 18-án bezárja a kapuit, de az érintett régiókban már nem is lehet letölteni, és valódi pénzt sem lehet már rákölteni. A játékosok minden bennragadt, játékbéli valutájukat átköltöztethetik a Pokémon Góba.

1.
1.
hedzsooo
Hallottam, + olvastam is már a gótokról, de mi az a Pokémon Gót... Talán GO-t akar lenni persze.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...