Mit tudunk a Quantic Dream Star Wars-játékáról?

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 23.
  • Pletyka
Link másolása
A múlt héten robbant a hír, hogy állítólag a Quantic Dream is Star Wars-játékot fejleszt. Azóta újabb részletek szivárogtak ki a kapcsán, méghozzá kifejezetten érdekesek: az adaptáció játékmenete állítólag klasszikus értelemben vett akciót ígér.

Ahogy mi is megírtuk, múlt héten kezdtek el pletykálni róla, hogy a Heavy Raint, a Beyond: Two Soulst és a Detroit: Become Humant is jegyző Quantic Dream Star Wars-játékon dolgozik: a csapat állítólag azt követően állapodott meg a Disney-vel erről, hogy lejárt a szerződése a Sonyval, a tényleges munka pedig másfél éve zajlik.

A hírekhez a Kotaku is hozzátette a magáét, igaz, még maga sem állította, hogy ezek a pletykák 100 százalékig pontosak. Pedig a lap kifejezetten érdekes részleteket szállított: úgy tudja, hogy a Quantic Dream elrugaszkodik majd a védjegyévé vált játékmenettől, és klasszikus értelemben vett akciót, illetve ehhez kapcsolódó játékelemeket ígér, továbbá egy nyílt világ és multiplayer is érkezik vele valószínűleg.

Mindehhez érdemes tisztában lenni azzal is, hogy mi zajlik a kulisszák mögött a cégnél: a Quantic Dream idén februárban nyitott egy stúdiót Montrealban, amely valószínűleg alaposan kiveszi a részét a Star Wars-projektből is. Az új csapatba gőzerővel toborozzák a munkatársakat, és van is honnan, hiszen a város hemzseg a neves fejlesztőcégektől; a Quantic Dream velük szeretné megvetni a lábát más műfajokban is az interaktív filmekre hajazó kalandjátékokon túl.

Állítólag régóta feszültség tárgya a stúdiónál, hogy a csapattagok egy része elszakadna a korábbi stílustól, nem mindenki nézi ugyanis jó szemmel, hogy ők a játékmenetet fontosabbnak tartják a történetnél. Bármi is legyen a kifutása ennek, a Quantic Dreamre nehéz feladat vár: hiába meseszépek a játékai, a motorja és fejlesztői eszköztára elavult a beszámolók szerint, és nem igazán alkalmas egy hagyományos akció-kalandjáték elkészítésére.

4.
4.
delphijos
#3: Én úgy gondolom hogy egy nyílt világú játékhoz az kéne hogy legyen tele egy füzet “tennivaló” ötletekkel, és ha jó sok összejön , akkor legyen nyílt világú a game. Ne úgy hogy eldöntik hogy az lesz mert “menő” és utána próbálják ötlettelenül “kényszerből” megtölteni valamivel….
3.
3.
Mondjuk a nyílt világ és multiplayer pont annyira hiányzik nekem belőle, mint mókusnak az erdőtűz.
2.
2.
DragonBleacPiece
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=488swqte.jpg
1.
1.
nemfontos
Akkor lehet hogy most játszani is kell majd? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...