Digitalizálódik a Pokémon-kártyajáték

Hamarosan újabb videojáték készül a Pokémonra építő népszerű kártyajáték alapján, a free-to-play anyagba PC-n és mobilokon is belevehetjük majd magunkat - akár már az idei évtől.

A The Pokémon Company bejelentette a Pokémon Trading Card Game Live-ot, amely a jól ismert kártyajáték videojátékos változata lesz. A free-to-play anyag PC-re és mobilokra készül: az előbbi még idén nyílt bétatesztelésbe lép világszerte, míg az utóbbi egyelőre csak Kanadában fog soft-launcholni.

Az eddigi infók alapján a Pokémon Trading Card Game Live pontosan azt ígéri, mint a papíralapú megfelelője: pokémonkártyákat gyűjtögetünk, azokból paklit építünk, majd összecsapunk más játékosokkal. Az üzleti modellből kifolyólag talán nem meglepő, hogy a játék napi kihívásokkal és egy jófajta Battle Pass-rendszerrel is meg lesz támogatva, amihez egy saját valutarendszer is kapcsolódik majd.

A játékkal feloldható "érmékből" kozmetikai kiegészítőket vásárolhatunk, míg a "kreditekből" kártyákat vásárolhatunk - habár ezeket is begyűjthetjük játékkal, a valódi kártyagyűjteményünk lapjait is beválthatjuk rájuk. A "kristályok" számítanak a legértékesebb fizetőeszköznek, ezekből mindenféle spéci kártyát és booster csomagot vehetünk, továbbá ezzel válthatunk a prémium Battle Passre - elvileg ezek is megszerezhetők játékkal, de valószínűleg nem fogunk dúskálni bennük.

3 komment - szólj hozzá!