Digitalizálódik a Pokémon-kártyajáték

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Hamarosan újabb videojáték készül a Pokémonra építő népszerű kártyajáték alapján, a free-to-play anyagba PC-n és mobilokon is belevehetjük majd magunkat - akár már az idei évtől.

A The Pokémon Company bejelentette a Pokémon Trading Card Game Live-ot, amely a jól ismert kártyajáték videojátékos változata lesz. A free-to-play anyag PC-re és mobilokra készül: az előbbi még idén nyílt bétatesztelésbe lép világszerte, míg az utóbbi egyelőre csak Kanadában fog soft-launcholni.

Az eddigi infók alapján a Pokémon Trading Card Game Live pontosan azt ígéri, mint a papíralapú megfelelője: pokémonkártyákat gyűjtögetünk, azokból paklit építünk, majd összecsapunk más játékosokkal. Az üzleti modellből kifolyólag talán nem meglepő, hogy a játék napi kihívásokkal és egy jófajta Battle Pass-rendszerrel is meg lesz támogatva, amihez egy saját valutarendszer is kapcsolódik majd.

A játékkal feloldható "érmékből" kozmetikai kiegészítőket vásárolhatunk, míg a "kreditekből" kártyákat vásárolhatunk - habár ezeket is begyűjthetjük játékkal, a valódi kártyagyűjteményünk lapjait is beválthatjuk rájuk. A "kristályok" számítanak a legértékesebb fizetőeszköznek, ezekből mindenféle spéci kártyát és booster csomagot vehetünk, továbbá ezzel válthatunk a prémium Battle Passre - elvileg ezek is megszerezhetők játékkal, de valószínűleg nem fogunk dúskálni bennük.

3.
3.
hoaw
Ha csak egy kicsit lesz olyan, mint a MTG Arena, akkor oda minden szabadidőmnek.:/
2.
2.
batnor
A cikk írója utánna járhatott volna a játéknak jobban is, de hát szokásos Gamekapocs hír.

Tehát ez a megjelenő játék egy az egyben leváltja a TCGO (https://www.pokemon.com/us/pokemon-tcg/play-online/) azaz a jelenlegi játékot, és több korlátozást is kap, tehát rosszabb lesz, cserébe színesebb lesz.

Érdemesebb lett volna a játék oldalán a FAQ (https://support.pokemon.com/hc/en-us/articles/4406895467668) részt fordítani :)
1.
1.
Ooorky
Már vagy 5 éve van ilyen, csak nem ilyen színes-szagos, meg tényleg F2P, venni maximum úgy lehet benne bármit, hogy a valódi kártyapaklihoz jár egy kód amivel a játékban is megkapod ugyanazt a csomagot.

Ez klasszikus mobilos freemium lesz gondolom, mocskos lehúzásokkal stb.

Amúgy sztem iszonyatosan ballanszolatlan cucc, újabb megjelenések mindig ütik a korábbiakat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...