PlayStationre tart az Art of Rally

A legtöbb mainstream platformot már meghódította, de hamarosan a Sony konzoljaira is ellátogat az Art of Rally, a Funselektor Labs izometrikus nézetű ralijátéka.

Nem túlzás azt állítani, hogy a legtöbb autós versenyjáték többé-kevésbé egy kaptafára készül, néha azonban érkezik egy-egy olyan különlegesség, amely bebizonyítja: lehet ezt másképp is csinálni. Ilyen az Art of Rally is, amely a manapság igen szokatlan módon, izometrikus kameranézetből mutatja be a sárdagasztás művészetét. Nyilvánvaló, hogy a múltszázad korai versenyjátékaitól vette az ihletet, az ízlésesen minimalista tálalás és a végtelenül nyugodt hangulat azonban mindenképp a sajátja.

Az Art of Rally tehát egy igazán szokatlan darab, eddig azonban csakis PC-n, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, illetve Nintendo Switchen próbálhattuk ki. Ez hamarosan megváltozik, a kanadai fejlesztő ugyanis bejelentette, hogy még idén ősszel piacra dobják a játék PlayStation 4-re és PlayStation 5-re szabott változatát is. A 61 autót, 60 pályát és megannyi játékmódot tartogató független projekt egész pontosan október 6-án áll rajthoz a Sony platformjain.

1 komment - szólj hozzá!