Resident Evil 4 - októberben jön a VR-változat

Napra pontos megjelenési dátumot kapott a Resident Evil 4 VR-változata, ami kizárólag Oculus Quest 2-re lesz majd elérhető. A negyedik epizód játékmenetben is sokat változó VR-változata október második felétől lesz elérhető.

A Capcom, az Oculus Studios és az Armature Studio megerősítette, hogy október 21-én VR-on is átélhetjük Leon jól ismert európai mentőakcióját. Az átirat több játékmechanikai újdonságot is hoz magával, és csak és kizárólag az Oculus Quest 2 tulajdonosai tudják majd beszerezni.

A bejelentés szerint a teljesen szabad mozgás (és a stickes irányítás) mellett megkapjuk a már jól ismert teleportálós közlekedést, továbbá interakcióba léphetünk minden tárggyal, eszközzel, miután fizikai objektummá lettek alakítva. Az immerziót növeli, hogy Leon teljes felsőtestét is lemodellezték, ami lehetővé tette, hogy sokkal pontosabb legyen a mozgásérzékelés követése. Emellett a fegyvereket sem egy menüből kell válogatnunk, hanem szépen meganimált mozdulatsor kíséretében tudunk a mordályaink között váltani.

A Resident Evil 4 eredetileg 2005-ben debütált, akkor kizárólag GameCube-on. Azóta gyakorlatilag minden létező platformon játszható volt már.

1 komment - szólj hozzá!