Látványos rajtot vett a New World

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 1.
  • Hír
Link másolása
A héten elrajtolt az Amazon MMORPG-je, amely a bétatesztet követően is megőrizte a népszerűségét: az elmúlt napon volt olyan, hogy több mint 750 ezren játszották egyszerre, ami természetesen alaposan megizzasztotta a cég üzemeltetőit.

Sokat ült rajta az Amazon, azonban úgy tűnik, megérte: a New World a cég eddigi legsikeresebb videojátékának tűnik, amely a bétatesztet követően is megőrizte a népszerűségét. A 40 dollárt kóstáló, de havidíj nélkül játszható MMO a héten rajtolt el, és a mérések szerint rengetegen kíváncsiak rá: a SteamDB adatai alapján volt olyan, amikor több mint 750 ezren játszották a játékot egyszerre.

Ez az ötödik legjobb szám az oldal toplistája szerint, olyan játékok előzik mindössze a New Worldöt, mint a PUBG: Battlegrounds, a Counter-Strike: Global Offensive, a Dota 2 és a Cyberpunk 2077. A terhelés hozott némi fennforgást a szerverek terén: úgy tűnik, az Amazonnál sem számoltak ekkora tömeggel, mert az eredetileg hadrendbe állított 233, egyenként 2000 fős szerver nem volt elég a játékosok befogadására, így azok adott esetben többórás várólistákkal találták szembe magukat. A cég azóta jelezte, hogy dolgoznak a kapacitás bővítésén, és a következő két hétben ingyenes lesz a szerverváltás lehetősége.

Egyéb New World-híreink:

  • Nem, nem csak nektek jutott eszetekbe, hogy az Amazon alapítójáról, Jeff Bezosról kellene elnevezni a karaktereteket, de ezt a játék nem teszi lehetővé, csak kellő módosítás után. Sok sikert a megfelelő szabad kombináció megtalálásához!
  • Az eddigi beszámolók szerint a játékban nem lehet úszni, de sanszos, hogy előbb-utóbb ez is bekerül a mechanikák közé: addig a játékosok csak sétálni tudnak a víz alatt, de akkor is oda kell figyelniük, hogy legyen elég levegőjük.
  • A New World a belátható jövőben PC-exkluzív marad.
5.
5.
Cole
#4: Ennyi fő van előttem, 1 perc alatt be szokott dobni simán, de tegnap pl nem volt már ilyen gond, beléptetett rögtön.
4.
4.
szenye
#2: Hogy érted az 1-5-öt? Perc, óra? Vagy ennyi főből áll a sor előtted?
3.
3.
Tsabesz
#2: Köszi a tippet :) megpróbálom
2.
2.
Cole
#1: Menj át valami kietlenebb szerverre, a kövi két hétben elvileg lehet majd pakolni a karaktert tetszés szerint. + növelik a helyeket, szervereket.
Én most más szerveren húzom ha van időm (1-5 a várakozás), aztán majd átrakom az eredetileg kiválasztottba. Legalábbis ez a terv.
1.
1.
Tsabesz
Sajnos katasztrófális a belépés :( délután/este nem ritka a 2-3000-es várólista sem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...