Xbox - lebukott az 512 GB-os SSD

Nagyon úgy néz ki, hogy az ünnepi szezon alatt befut a kisebb és minden bizonnyal olcsóbb Seagate-kiegészítő az Xbox Series X/S konzolokhoz. Legalábbis a francia és az amerikai áruházláncok már nem nagyon titkolják a dolgot.

Az Xbox Series X/S konzolok egyik legvitatottabb pontja a belső tárhely maximális kapacitása. Az Xbox Series X például 1 TB-os SSD-t kapott - az Xbox Series S ennél is kevesebbet, csak 512 GB-ot -, de ennek egy vaskos szeletét az operációs rendszer már az elején kisajátítja magának, így "mindössze" 800 GB-nyi szabad tárhellyel vágunk neki a kalandunknak. Az olyan játékok, mint a Call of Duty: Warzone vagy a hamarosan megjelenő Halo: Infinite viszont már könnyedén átlépik a 100 GB-os határt, így észrevétlenül futhatunk bele olyan helyzetekbe, amikor sakkoznunk kell, mit is akarunk a gépünkön telepítve látni.

Eddig az lehetett a megoldás, ha megvásároltuk a Microsoft és a Seagate közösen fejlesztett kiegészítőjét, a memóriakártyára hajazó, 1 TB-os kiegészítő SSD-t, amit a konzol hátuljába kell bedugni, és amivel rugalmasan bővíthetővé vált a rendelkezésünkre álló hely mennyisége. A bökkenő csak az, hogy ennek a kiegészítőnek az ára 220 dollár körül szokott mozogni.

Most viszont úgy fest, lesz egy olcsóbb megoldás is, francia és amerikai áruházláncoknak köszönhetően ugyanis idő előtt lebukott az 512 GB-os változat, aminek ugyan nem ismert az árcédulája és a megjelenési dátuma, de abban biztosak lehetünk, hogy nem fog 220 dollárba kerülni. A Windows Central csapata egy névtelen forrásra hivatkozva egyébként úgy tudja, hogy az ünnepi szezonban érkezhet a kisebb méretű kiegészítő.

Ami mellé jó eséllyel befut egy másik, szintén a Seagate által készített, de már USB-alapú SSD is. Ez 1 TB tárhelyet ígér, és bár az így csatlakoztatott külső tárolókról nem lehet játékokat futtatni, arra tökéletesek, hogy a letöltött játékainkat lementsük rájuk, hogy aztán később gyorsabban újra hozzájuk férjünk.

Újabb stúdiókat vásárol fel a Microsoft?

Jeff Grubb újabb podcasttel jelentkezett, amelyben elmesélte, hogy tudomása szerint a Microsoft a ZeniMax felvásárlása után is azon van, hogy újabb belsős csapatokkal erősítse egyre méretesebb felhozatalát. Grubb úgy tudja, hogy a redmondiak lényegében tesztelik a kiszemelt célpontjaikat, így nem a véletlen műve, hogy a Crystal Dynamics besegít a Perfect Dark fejlesztésébe, ahogy az, hogy az Avalanche Studios a Contraband nevű játékon dolgozhat. A harmadik kiszemelt versenyző, aki esélyes lehet, hogy csatlakozzon az Xbox Game Studios csapatához, pedig nem más, mint az IO Interactive - ők szintén Xbox-konzolokra fejlesztenek valamit.

Ha bármelyik stúdió jól teljesít a jelenlegi közreműködés alkalmával, akkor nem kizárt, hogy a Microsoft ajánlatot fog tenni nekik vagy jelenlegi tulajdonosuknak. Grubb ugyanis úgy véli, a redmondiak most már inkább okosan szeretnének vásárolni, és nem akarnak időt és energiát fektetni az újonnan érkező csapatok integrálásába. Helyette mindenkit előszűrnek, és ha valakivel jól megy a közös munka, az reménykedhet benne, hogy csatlakozhat az Xbox-családhoz.

19 komment - szólj hozzá!