A Rockstar lelőtte az Agent weboldalát

Eddig sem volt titok, hogy a Rockstar már évekkel ezelőtt elengedte az Agenthez fűzött terveit, most azonban beverték az utolsó szöget is a titkosügynökös játékprojekt koporsójába.

Hiába Rockstar-projektről van szó, nem hibáztatunk benneteket, ha legfeljebb csak ködösen dereng az Agent névre hallgató tervezet. A 2007-ben bejelentett titkosügynökös játék az eredeti tervek szerint a PlayStation 3 egyik óriási exkluzívja lehetett volna, de mint ahogy azt tudjuk, ez a vonat menthetetlenül kisiklott. Több mint tíz éven át ment a huzavona, 2018-ban azonban már a Rockstar felett toporgó Take-Two is úgy érezte, hogy el kell engedni az egészet - ekkor már nem hosszabbították meg a játék védjegyét, ezzel gyakorlatilag beismerve, hogy a projekt végleg elúszott.

Egy halvány reménysugár azonban ezek után is életben maradt, ugyanis a Rockstar Games hivatalos weboldaláról nem tüntették el az Agentet - egészen mostanáig. A stúdió játékait felsoroló lap, illetve az Agent saját oldala is köddé vált a napokban, így már egészen biztosak lehetünk benne, hogy nem csupán a kiadó, de a fejlesztőcsapat is feladta a játékhoz fűzött terveit. Érdemes ezt kiemelni, hiszen eddig többnyire csupán a Take-Two licencei kapcsán érkeztek hírek kémtörténet haldoklásáról, a Rockstar mindvégig hétpecsétes titokként kezelte a játék alakulását - láthatóan nem véletlenül.

1 komment - szólj hozzá!