A Rockstar lelőtte az Agent weboldalát

  • Írta: szlav
  • 2021. október 6.
  • Gyászhír
Link másolása
Eddig sem volt titok, hogy a Rockstar már évekkel ezelőtt elengedte az Agenthez fűzött terveit, most azonban beverték az utolsó szöget is a titkosügynökös játékprojekt koporsójába.

Hiába Rockstar-projektről van szó, nem hibáztatunk benneteket, ha legfeljebb csak ködösen dereng az Agent névre hallgató tervezet. A 2007-ben bejelentett titkosügynökös játék az eredeti tervek szerint a PlayStation 3 egyik óriási exkluzívja lehetett volna, de mint ahogy azt tudjuk, ez a vonat menthetetlenül kisiklott. Több mint tíz éven át ment a huzavona, 2018-ban azonban már a Rockstar felett toporgó Take-Two is úgy érezte, hogy el kell engedni az egészet - ekkor már nem hosszabbították meg a játék védjegyét, ezzel gyakorlatilag beismerve, hogy a projekt végleg elúszott.

Egy halvány reménysugár azonban ezek után is életben maradt, ugyanis a Rockstar Games hivatalos weboldaláról nem tüntették el az Agentet - egészen mostanáig. A stúdió játékait felsoroló lap, illetve az Agent saját oldala is köddé vált a napokban, így már egészen biztosak lehetünk benne, hogy nem csupán a kiadó, de a fejlesztőcsapat is feladta a játékhoz fűzött terveit. Érdemes ezt kiemelni, hiszen eddig többnyire csupán a Take-Two licencei kapcsán érkeztek hírek kémtörténet haldoklásáról, a Rockstar mindvégig hétpecsétes titokként kezelte a játék alakulását - láthatóan nem véletlenül.

1.
1.
Heldengeist
Valószínűleg ennek a játéknak is a GTA Online adta meg a kegyelemdöfést. Annak a megjelenése óta a Rockstar teljesen elkényelmesedett. Addig gyakorlatilag évente kijöttek egy új játékkal vagy játéknak beillő sztori DLC-vel, és ezen felül valami spin-offal. Azóta viszont a RDR2-t leszámítva csak néhány feltökű remaster és port a régebbi GTA-khoz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...