Hatalmas adatlopás áldozata lett a Twitch

  • Írta: szlav
  • 2021. október 6.
  • Hír
Link másolása
Jókora hackertámadás érte a Twitchet, melynek keretei közt kiszivárgott több mint 125 GB-nyi titkos adat. Az érintett fájlok közt megtalálható a streamingplatform forráskódja, néhány be nem jelentett projekt és számos felhasználói információ.

A VGC jelentése szerint a hét elején több mint 125 GB-nak megfelelő titkos adat került fel a 4chan fórumaira. A többnyire szöveges fájlokat tartalmazó torrent, melyhez bárki szabadon hozzáférhetett, tartalmazta többek közt a Twitch.tv weboldalának teljes forráskódját (beleértve a múltbéli változatokat is), és számos információt a Twitch SDK-iról és AWS-szolgáltatásairól. A csomag ezen felül tartalmazta az IGDB és a Curseforge adatait is, illetve egy Vapor elnevezésű online platformot, amely a jelentés szerint a Steam vetélytársa lehetett az Amazon részéről. Ennek kapcsán napvilágot látott az úgynevezett Vapeworld is, amely valószínűleg nem más, mint a Vapor chatplatformja.

A szivárogtatás azonban nem csak közvetlenül a Twitchet, de annak partnereit és felhasználóit is érintette. Az óriási adatcsomag részeként ugyanis kiszivárgott rengeteg számlázási adat is - gyakorlatilag nyilvánossá vált, hogy a vállalat 2019 óta mekkora összegeket fizetett ki a platformon tevékenykedő streamereknek. Ez azonban nem minden, sajnos a nézők sem érezhetik magukat biztonságban. A jelentés szerint a szivárgások tartalmazták a felhasználók jelszavait is (titkosítva), így ha ti is rendelkeztek Twitch-fiókkal, a biztonság kedvéért jobban teszitek, ha minél előbb megváltoztatjátok a jelszavatokat, vagy aktiváljátok a kétlépcsős beléptetést!

3.
3.
Heldengeist
De te vagy a paranoiás hülye, ha azt mered tanácsolni, hogy ha nem muszáj, ne adj meg valós adatokat, amiket meg adsz, az pedig a lehető legkevésbé legyen a személyedhez köthető.

Ezek az adatszivárgások jószerivel mindennaposak, kiszivárogni pedig csak az nem tud, amiről nem tudnak.

#1: Jár a 114 k... anyád a twitchnek is, csak az Epicnek még alapjáraton is, amikor nem szivárog tőlük semmi :D
2.
2.
Extol
Valakinek felelnie kell ezért. A kiberbiztonsági személyzetnek mindenképp
1.
1.
C0m1n65un
Milyen nagy a csend. Bezzeg, ha az EPIC-ről lenne szó, akkor már a 114 k.... anyádon is túl lennénk. Rendszeres online tartalom fogyasztó vagyok, de ezt a platformot nem nagyon használom már jó ideje. Nem szimpi a rendszer sem, és erre az agresszív közönség is rátesz egy lapáttal, meg persze a pénzéhes tartalomgyártók.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...