Breaking: átnevezhetik a FIFA-sorozatot

Egyelőre nincsenek konkrétumok, de azt már megerősítette az EA Sports vezetője, hogy felülvizsgálják a FIFA-val kötött megállapodásukat, amely egyébként független minden más licencszerződéstől.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#14
#12: Értem, de egy újság is pénzt keres azzal , h leírja a nevét mégsem fizet érte. egy festô, szobrász is kereshet azzal , h megjeleníti valahol a képmását. Ez miben más? De bármilyen közszereplônél így van. Használhatod a nevét, nyilván nem rágalmazhatod, stb, de pusztán a használat nem tiltott. Itt igen. Egyedül azt látom , h kreáltak egy természetellenes törvényt ami csak azt szolgálja , h mégtöbb pénzt kisajtolhassanak belôlük. Másik szempont. Mást miért ne hívhatnának Ronaldonak? Milyen alapon sajátít ki bárki is egy nevet. Miért nem mondhatom , h az egy fiktív név , nem a valóságot használja, de azt szeretném használni egy szellemi termékben?
#13
EA sports 2023 fottball
ez lenne javaslatom
#12
#11: A különbség az - és most nem mennék be jobban hogy ez most jó így vagy sem - hogy valaki pénzt keres a használattal. Mert lássuk be, fele ilyen vonzó nem lenne mondjuk a Fifa, (vagy egy autóverseny kitalált autókkal ) - még ha ugyanez lenne a játékmenet - ha csupa kitalált név szerepelne benne. Ki fizetne egy FUT csomagért amiben kitalált játékosok vannak ? Mondom, abba hogy ez jó vagy sem, nem akarok belemenni, csak a miért részhez szóltam hozzá. Egy hírekkel foglalkozó médium más, de ott is van olyan hogy mondjuk egy fotó közléséhez már engedély kell…..
#11
#8: Azzal teljesen egyetértek, h a licenszekben elkurvult teljesen a világ. én már ott megakadok, h egy játékos ,klub stb neve mitôl termék??? egy közszereplô nevét bármilyen médium szabadon emlegetheti, nem ertem egy jatek miben különbözik ettôl, fôleg úgy ,h ez talán a legkevésbé szubjektív a médiumok közül.
#10
#8: EA egy féreg, az egesz monopolista focimaffiaval, de sztem nem szabad keverni a kettot. azert ez a legjobb focis jatek mert sokkal bonyolultabb az életet szimulálni mint teremteni egy fantáziavilágot bármilyen fizikával ahol inkább örülsz neki ha valami eltér a valóságtól. mindezt úgy , h alkalmazkodni kell a játékosok különbözô erôforrásaihoz és egyenlô feltételekt biztosítani a játékban. Latjuk a Pes is mindent igerget probalkozik, de sokszor inkabb hatrafele halad, mert amugy a lelke,a jatekmechanika tökéletesítése sztem bonyolult. Tény , h senki nem csinalt még szórakoztatóbbat és ez nem hiszem, h véletlen vagy pusztán kapitalista béklyótól származna
#9
#7: Én sem várok egetverő változásokat , ami bosszantó inkább az hogy az évek óta jelenlevő problémákat ( amiket a játékosok rendre fel is hoznak ) meg a szőnyeg alá söprik.
#8
Valahol a világ igazságtalansága, meg a közgazdászvilágban emlegetett "tökéletesen működő" piacok csődje az, hogy ez napjaink legjobb focisjátéka. Nem értem milyen maffiaüzelmekkel érik el hogy megkapják ezt a sok licenszt, legtöbbjét kizárólagosan. Mint fogyasztó, tökéletes vesztesnek érzem magam ettől a vicctől.
#6
Trash Football 22..
#5
Tudok egy jó nevet: Rókabőr Football 2023-az örökkévalóságig.
#4
Vagy úgy gondolják hogy spórolhatnak kicsit. Kérdés hogy konkrétan a FIFA licensz mit “ad”. De akár ott is lehet több.
#3
fojeszModerátor
#2: Tehát nem tudjuk. :)
#2
#1: ...vagy, ha a brandnek valami miatt rossz hírneve kezd lenni, ami veszélyt jelenthet a jövőbeli eladásokra.
#1
"Hogy mi ennek a háttere, azt még nem tudjuk."

Erre egyszerű a válasz, stagnálnak vagy csökkennek az eladások. Egy befutott brand nevéhez kizárólag akkor nyúlnak hozzá a cégek, ha nem jönnek már megfelelően a számok.