Resident Evil 7 - tízmillió eladott példánynál jár

A Capcom 2017-ben új alapokra helyezte a Resident Evil-sorozatot, miközben a gyökerekhez is visszatért. A Resident Evil 7 meg is találta a közönségét, világszerte már tízmillió példány talált gazdára belőle.

Négy évvel ezelőtt a Resident Evil 7 modern köntösbe öltöztette a klasszikus Resident Evil-élményt. Ethan Winters belsőnézetes kalandja pedig egyértelműen sikeres lett, kritikai és rajongói szempontból is. Ha valaki eddig is követte a számokat, azt nem érheti váratlanul a Capcom friss bejelentése, miszerint a Resident Evil 7 átlépte a tízmilliós álomhatárt eladások terén, elsőként a szériából.

A cég értékelése szerint ez nagyban köszönhető annak is, hogy mindig dinamikusan viszonyult a játék árához, azaz gyakran leárazásokkal elégítette ki a vásárlói igényeket, a digitális eladások pedig bőven kivették a részüket a sikerből. Ugyanakkor a Resident Evil: Village májusi megjelenése is jót tett a hetedik résznek, hiszen a kettőt többféle csomagban is lehetett együtt kapni.

A Resident Evil 7 eredetileg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg, de azóta megélt egy felhős Switch-kiadást, illetve Amazon Lunán és Google Stadián is játszhatóvá vált.

3 komment - szólj hozzá!