Áll a bál a Back 4 Blood egyjátékos módja miatt

  • Írta: szlav
  • 2021. október 10.
  • Hír
Link másolása
Korai hozzáféréssel már elstartolt a Back 4 Blood, a játékosok egy része azonban nincs megelégedve a zombilövölde egyjátékos módjával, az ugyanis nem járul hozzá a fejlődési rendszerhez. A Turtle Rock reagált a visszajelzésekre.

A Back 4 Blood Deluxe vagy Ultimate kiadására lecsapó játékosok már belevethették magukat a Left 4 Dead alkotóinak legújabb kooperatív lövöldéjébe, a magányos farkasok egy része azonban nincs teljesen megelégedve a játékkal. Elsőként érdemes tudni, hogy az elődökkel ellentétben a Back 4 Blood egy kártyás fejlődési rendszerrel érkezik - különféle lapokat feloldva, majd azokat egy pakliba gyűjtve olyan módosítókat szerezhetünk, amelyekkel megkönnyíthetjük a saját és a csapatunk dolgát. Ez a rendszer remek szavatosságot biztosít a játéknak, hiszen a tökéletes összeállítást csak számos sikeres misszió után oldhatjuk fel.

Arra azonban senki nem számított, hogy a fejlődési rendszer csakis a hagyományos többjátékos módokban él majd - akik magányos farkasként, botokkal szeretnék végigvinni a játékot, azok lemaradnak a kártyák feloldásának öröméről. A Back 4 Blood egyjátékos módjában ugyanis már a kezdetektől megkapunk minden módosítót, egyből összerakhatjuk a tökéletes kártyapaklit, az így lejátszott meccsek azonban nem járulnak hozzá a statisztikáinkhoz és eredményeinkhez, illetve a fejlődéshez szükséges Supply Pointokról is le kell mondanunk. Arról van szó tehát, hogy az egyjátékos módban teljesített küldetéseink semmilyen formában nem járulnak hozzá a többjátékos profilunk fejlesztéséhez.

Nyilvánvaló, hogy a Turtle Rock célja ezzel az volt, hogy megakadályozza az igazán megszállott játékosokat abban, hogy az egyjátékos módot farmolva előnyhöz juthassanak a társaikhoz képest, ezzel azonban csalódást okoztak azoknak, akik az online csapattársak helyett jobban preferálják a botok társaságát. Egy biztos, a játékosok hangot adtak az aggodalmuknak, ezt pedig a fejlesztőcsapat is észrevette. Egyelőre nem tudni, hogy miként kezelik majd az így kialakult helyzetet, a Turtle Rock azonban mindenkit biztosított arról, hogy vizsgálják az ügyet, és igyekeznek előállni a megfelelő megoldással.

A Back 4 Blood korai hozzáféréssel már elérhető, a hivatalos start azonban október 12-én esedékes. A játék PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re érkezik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...