Semmitmondó volt a Star Citizen idei dzsemborija

Digitális formában zajlott le a Star Citizen nagy éves rendezvénye, a CitizenCon, és habár a Cloud Imperium ezúttal is mutatott néhány érdekességet, a végtelen fejlesztői spirálba ragadt űrszimulátor megjelenéséről ezúttal sem kaptunk infót.

Mint minden hasonló rendezvény, úgy az idei CitizenCon is teljes mértékben digitális formában zajlott le. A Cloud Imperium Games egy egésznapos előadássorozatot tartott a továbbra is fejlesztés alatt álló Star Citizenről, aki azonban nagy bejelentésekre számított, az ezúttal is csalódhatott a fejlesztőstúdióban. Sajnos mára ez senkit nem lepett meg, de a grandiózus űrszimulátor ezúttal sem kapott megjelenési dátumot, ráadásul a bombasztikus egyjátékos történetet ígérő és híres színészeket felvonultató Squadron 42 sem hallatott magáról. Halkan megjegyezzük, hogy a stúdió eredetileg 2014-re ígérte a Squadron 42 premierjét.

Amit azonban kaptunk ezek helyett, azok ígéretesen festő látványtervek és félkész assetek voltak. Természetesen a Cloud Imperium igazgatója, Chris Roberts is színpadra állt, hogy meséljen a pandémia hatásairól. Roberts elárulta, hogy a koronavírus-járvány miatt 720 alkalmazottnak kellett átállnia az otthoni munkavégzésre, ennek ellenére azonban a 2020-as és 2021-es év kifejezetten termékeny volt a játék számára. A korai verziót próbálgató játékosok száma több mint a kétszeresére nőtt a 2019-es adatokhoz képest.

A show legizgalmasabb panelje, a fent mellékelt Life in the 'Verse volt, amely során láthattuk a játék legújabb csillagrendszerét, a Pyrót. Habár élő demót nem láthattunk, egy előre bekészített gameplay-bemutatónak hála szemügyre vehettünk néhány települést és az atmoszféra volumetrikus felhőzeteit. Mindezek mellett a stúdió leleplezett egy vadiúj űrhajót is, és meg kell hagyni, az Origin 400i előre renderelt előzetese tényleg káprázatosan fest.

Papírforma szerint zárult tehát az idei CitizenCon. A játék látszólag továbbra sem került közelebb a megjelenéséhez, cserébe viszont kaptunk néhány igazán remek látványtervet. Az esemény napján egyébként újabb 2 millió dollárt kalapolt össze a Cloud Imperium, ami azt jelenti, hogy a támogatók összesen már több mint 390 millió dollárt dobtak össze a fejlesztésre.

40 komment - szólj hozzá!