Nintendo: velünk maradnak a driftelő Joy-Conok

Régi, a Nintendo által is ismert és garanciálisan javított probléma, hogy a Switch kontrollerei "driftelnek", a kiotóiak pedig a minap lényegében elismerték: habár folyamatosan dolgoznak rajta, teljes mértékben nem tudják felszámolni a hibát.

Nem csak a Nintendót érinti, de talán egy cégnél sem kapott akkora hírverést a "driftelő" kontrollerek problémája, mint náluk: ez az a hibajelenség, amikor a konzol anélkül regisztrálja az analóg karok mozgatását, hogy valójában hozzájuk érnénk. A driftelésről a kiotóiak is tudnak, sőt garanciálisan javítják azt, arról viszont egészen a premierig nem beszéltek, hogy az OLED-modellel megoldódik-e ez a kérdés.

Nos, a cég a minap közzétett egy fejlesztői kérdezz-feleleket, amelyben Ko Shiota, a Nintendo technikai csapatának vezetője erre a témára is kitér. Mint mondta, a 2017-es alapmodell óta sokat javítottak az analóg karokon ebből a szempontból, és természetesen az új variáns is a legfrissebb fejlesztéseket alkalmazza, ugyanakkor lényegében elismerte, hogy a probléma sosem szüntethető majd meg teljes mértékben.

Shiota szerint az analóg karok mechanikusan működő alkatrészek, és ahogy "az autógumi is kopik a használattal", ezek is elkerülhetetlenül elfáradnak. Folyamatosan monitorozzák a lehetőségeiket a javítást illetően, arra a kérdésre keresik a választ, hogy miként lehetne egyszerre tartós, de használható megoldást találni. Hozzátette: az esetleges szervizelés esetén mindig a legfrissebb fejlesztéssel javítják a kontrollereket.

A Nintendo Switch legfrissebb modellje pénteken jelent meg, erről itt írtunk bővebben. A Nintendo külön is felhívta a figyelmet, hogy a korábbi kiadásokkal ellentétben az OLED-gép kijelzőjére egy speciális védőréteg is került, ezt pedig lehetőleg ne kaparjuk le, ha szeretnénk elkerülni az üveg sérülését.

10 komment - szólj hozzá!