Nintendo: velünk maradnak a driftelő Joy-Conok

Régi, a Nintendo által is ismert és garanciálisan javított probléma, hogy a Switch kontrollerei "driftelnek", a kiotóiak pedig a minap lényegében elismerték: habár folyamatosan dolgoznak rajta, teljes mértékben nem tudják felszámolni a hibát.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#10
#9: 2x szedtem szet a DS4-et drifteles miatt, azota is azt hasznalom. WD40-el fujtam be kozvetlenul az analogokat. tehat mukodik.
#9
#8: Ezt a Wd40-es f..szságot egyébként ki találta ki. Én is olvastam, de ezzel csak azt éritek el, hogy a szépre megtisztított Joy-Con-t bevonjátok egy ragacsos felülettel, hogy tényleg tönkre menjen. Nem vagyok egy zseni, de ez evidens. A másikat pedig te ejtetted le, tehát minkettő a te hibádból ment tönkre, még ha nem is szándékosan. Sokan pont az ilyen "balesetek" miatt pereltek, és ezek miatt megy a mai napig a balhé. Nyilván nem olyan erős/strapabíró, mint egy normál kontroller, de itt azért az esetek többségében a felhasználó is a hibás.

Sokan a kijelzőre is azt mondják, hogy gagyi, és rögtön karcos lesz. Érdekes, én ezt sem tapasztaltam még. Biztos én valami hiperszuper törhetetlen verziót kaptam, ami bírja a napi játékot, és a Fitness Boxing általi alap testmozgást is.

Én biztos, hogy nem fogom hibaztatni a Nintendo-t, ha majd tönkre megy az enyém, csak veszek egy másikat, pedig nem vagyok egy milliárdos.
Ez azért messze nem az a kategória, mint amikor vettem egy hősugarzót, ami három hét alatt elromlott úgy, hogy ötször volt mindössze bekapcsolva. Ott én is balhéztam, de itt nem ez a helyzet.
#8
#5: Nekem eddig 2 joycon ment a kukába.

Az egyiknél kiesett a Switch a tokból és a jobb oldali joyconon landolt ami darabokra tört.
Másik 1,5 év után elkezdett driftelni, fújkáltam wd40-nel, de sz*rt se ért, végül raktam bele kínai analógot. Eleve csak 8 irányt érzékelt, lenyomásra kattogott, mint állat és 2 hónap után el is kezdett driftelni. Mivel jobbos összetörése miatt amúgy is volt egy másik balosom ezért kivágtam ezt is a kukába.
#6
Törölt felhasználó
#5: Szimpatikus, hogy beismerik... Nem tudom már hány pert vesztettek el a bíróságon és mennyi büntetést fizettek be, mire elismerték. Amúgy tényleg nem kell földhöz vagdalni őket, meg rálépni, hogy előjöjjön ez, csak az analog karokat használni játék közben.
#5
Egy rövid ideje (2 hónap) már én is Switch tulaj vagyok. Én eddig nem tapasztaltam ez a problémát, pedig sokaknál már az első héten jelentkezik. Nyilván létezik ez a dolog, és nagyon szimpatikus, hogy ezt el is ismerik (a konkurencia általában nem így tesz), de szerintem a felhasználótól is függ, hogy miképpen nyúl a Joy-Conok-hoz.

Nálam például az évek során még a 3000-5000 forintos névtelen kontroller sem ment szét, talán azért mert egy halál esetében nem vágtam földhöz, és nem nyomtam úgy be idegességembe az összes gombot, hogy recsegjen.
#4
Esetek nagy részében egy kiadós takarítás akár már szétszerelés nélkül is megoldja a dolgot.
#2
#1: erre ott a PRO kontroller. persze azert fizetni kell. dokkolt modban en biztos hogy inkabb azt hasznalnam.
#1
Jobb lett volna inkább a kijelzőhöz adnak egy normálisan megcsinált Kontrollert .