Brit toplista: csak a második lett a Far Cry 6

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 11.
  • Toplista
Link másolása
Habár a múlt hetet (is) alaposan megszórták játékpremierekkel a kiadók, egyik újonc sem tudta megdönteni az aktuális FIFA-epizód uralmát. Még a Far Cry 6-nak is csak egy második helyre futotta.

Visszaverte az újoncok támadását, és a második hetén is meg tudta tartani az első helyezését a FIFA 22 a brit játékeladási toplistán. A Far Cry 6 került hozzá legközelebb, de a lövöldének is csak egy ezüstéremre futotta - a harmadik helyezettünk a Metroid: Dread lett, amely az eddigi legjobb fogyó Metroid-játék.

Mindez valószínűleg azzal is összefüggésben van, hogy október 8-án megjelent a Nintendo Switch OLED-modellje, amely úgy általában véve is jó hatással volt a Switch-eladásokra: a platform játékaiból 26 százalékkal fogyott több, mint az előző héten, pedig a Switch slágerjátékai amúgy sem teljesítenek rosszul.

Az újoncok között volt még az Alan Wake Remastered, amely az ötödik helyen kezdett: érdekesség, hogy 84 százalékban valamelyik PlayStation-konzolra vásárolták meg a játékot a britek. Friss megjelenés volt még a Super Monkey Ball: Banana Mania is: ez a nyolcadik helyet csípte meg magának.

  1. FIFA 22
  2. Far Cry 6
  3. Metroid: Dread
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Alan Wake Remastered
  6. Minecraft (Switch)
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. Super Monkey Ball: Banana Mania
  9. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  10. Grand Theft Auto V
3.
3.
#2: Gondolom a britek közölnek rendszeresen számokat, de ez is csak a dobozos amúgy.

Amúgy szerintem egy német vagy éppen egy magyar lista is már full totál máshogy festene, de nem csak címekben, hanem platformokban is. Szóval ezt az angol listát érdekességként, vagy poénként érdemes felfogni és semmiképp nem reprezentatív a világra nézve, de még európára sem. Most gondolj bele a sok GTA V-be minden héten az óta is, meg heti szinten a megszámlálhatatlanukl sok vadi új dobozos Switch játékba. Naja... csak biztos nem Magyarországon, de szerintem németben sem...
2.
2.
cyberstaker
Amúgy miért mindig a brit adatok a rangadó? Miért nem a német vagy a francia? Ugyan akkor a játékospiaca, sőt még nagyobb is.
1.
1.
Lol, még nem volt sok olyan játék, ami megjelenésekor nem volt első ezen a listán. De úgy látszik, hogy ennek ezt is sikerült összehoznia.

Mindezt szép ilyen címek mellett, mint

FIFA 22 (évente megjelenő textúra)
Metroid (2021)
Mario Kart 8 (2014)
Alan Wake (2010)
Minecraft (2011)
Animal Crossing 5 (2020)
Super Monkey Ball (2001)
Super Mario 3D World (2013)
és az elmaradhatatlan GTA V (2013)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...