Brit toplista: csak a második lett a Far Cry 6

Habár a múlt hetet (is) alaposan megszórták játékpremierekkel a kiadók, egyik újonc sem tudta megdönteni az aktuális FIFA-epizód uralmát. Még a Far Cry 6-nak is csak egy második helyre futotta.

Visszaverte az újoncok támadását, és a második hetén is meg tudta tartani az első helyezését a FIFA 22 a brit játékeladási toplistán. A Far Cry 6 került hozzá legközelebb, de a lövöldének is csak egy ezüstéremre futotta - a harmadik helyezettünk a Metroid: Dread lett, amely az eddigi legjobb fogyó Metroid-játék.

Mindez valószínűleg azzal is összefüggésben van, hogy október 8-án megjelent a Nintendo Switch OLED-modellje, amely úgy általában véve is jó hatással volt a Switch-eladásokra: a platform játékaiból 26 százalékkal fogyott több, mint az előző héten, pedig a Switch slágerjátékai amúgy sem teljesítenek rosszul.

Az újoncok között volt még az Alan Wake Remastered, amely az ötödik helyen kezdett: érdekesség, hogy 84 százalékban valamelyik PlayStation-konzolra vásárolták meg a játékot a britek. Friss megjelenés volt még a Super Monkey Ball: Banana Mania is: ez a nyolcadik helyet csípte meg magának.

  1. FIFA 22
  2. Far Cry 6
  3. Metroid: Dread
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Alan Wake Remastered
  6. Minecraft (Switch)
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. Super Monkey Ball: Banana Mania
  9. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  10. Grand Theft Auto V
4 komment - szólj hozzá!