HWSW: Elesett a GeForce-ok bányászvédelme

Véget érhet a videokártyák árainak mérséklődése, és újabb áremelkedésre lehet számítani, miután sikerült szoftveres ellenszert találni az NVIDIA kártyáihoz fejlesztett, tavasszal megjelent LHR-védelem ellen.

A T-Rex nevű szoftver képes az idén kiadott GeForce RTX 3080, 3070, 3060 Ti, illetve 3060 bányászteljesítményének közel 100 százalékának kiaknázására. Az alkalmazás mindezt rendhagyó módon, két eltérő algoritmus párhuzamos futtatásával nyújtja, mellyel 70/30 arányban lehet kihasználni a GPU számítási kapacitását. Bár a májusban megjelent videokártyák még így sem teljesen egyenrangúak limitáció nélküli elődjeikkel, a bányászok egy részének már ezzel is megérheti a játékosokat célzó LHR GeForce-ok beszerzése.

A T-Rex az augusztusban megjelent NBMiner verzió kerülőútjára épít, mellyel ki lehet aknázni a limitált NVIDIA GPU-k kapacitásának egy részét az ethash, vagyis az Ethereum algoritmusával. A T-Rex ezt dual mininggal fejeli meg, így az Ethereummal párhuzamosan valamilyen más altcoint lehet bányászni, az erőforráskeret 30-70 százalékos felosztásával. A T-Rex hátránya, hogy egyelőre az Ethereumhoz allokálható a kisebb, 30 százalékos szelet. A dual mining módszer ráadásul legalább 8 gigabájtos kártyát kíván, bizonyos kriptokombinációkhoz pedig 10 gigabájt VRAM-ra is szükség lehet, ami csak RTX 3080-nal és az annál drágább modellekkel érhető el.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a HWSW teljes cikkét!

9 komment - szólj hozzá!