HWSW: Elesett a GeForce-ok bányászvédelme

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 11.
  • Hardver
Link másolása
Véget érhet a videokártyák árainak mérséklődése, és újabb áremelkedésre lehet számítani, miután sikerült szoftveres ellenszert találni az NVIDIA kártyáihoz fejlesztett, tavasszal megjelent LHR-védelem ellen.

A T-Rex nevű szoftver képes az idén kiadott GeForce RTX 3080, 3070, 3060 Ti, illetve 3060 bányászteljesítményének közel 100 százalékának kiaknázására. Az alkalmazás mindezt rendhagyó módon, két eltérő algoritmus párhuzamos futtatásával nyújtja, mellyel 70/30 arányban lehet kihasználni a GPU számítási kapacitását. Bár a májusban megjelent videokártyák még így sem teljesen egyenrangúak limitáció nélküli elődjeikkel, a bányászok egy részének már ezzel is megérheti a játékosokat célzó LHR GeForce-ok beszerzése.

A T-Rex az augusztusban megjelent NBMiner verzió kerülőútjára épít, mellyel ki lehet aknázni a limitált NVIDIA GPU-k kapacitásának egy részét az ethash, vagyis az Ethereum algoritmusával. A T-Rex ezt dual mininggal fejeli meg, így az Ethereummal párhuzamosan valamilyen más altcoint lehet bányászni, az erőforráskeret 30-70 százalékos felosztásával. A T-Rex hátránya, hogy egyelőre az Ethereumhoz allokálható a kisebb, 30 százalékos szelet. A dual mining módszer ráadásul legalább 8 gigabájtos kártyát kíván, bizonyos kriptokombinációkhoz pedig 10 gigabájt VRAM-ra is szükség lehet, ami csak RTX 3080-nal és az annál drágább modellekkel érhető el.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a HWSW teljes cikkét!

8.
8.
Parano1d
Amúgy kalkulátor szerint csak Ethereumon van jelentős haszon, ha 70%-ban mást kell bányászni a kártyával amin kevés a nyereség, azért nem gondolnám, hogy őrültek módjára kezdik felvásárolni a bányászok.
7.
7.
delphijos
#5: Ez butaság. Van egy termék, ami több dologra is alkalmas. Milyen alapon szabályozzák hogy valaki mire használja ? Persze nem mondom hogy a játékosoknak jó ez a helyzet, de ez akkor sem megoldás.
5.
5.
Lorthirash
a legjobb védelem az lenne ha betiltamák a bányászatot világszerte, és keményen büntetnék a tevékenységet.
4.
4.
Extol
Kár hogy a cikk nem arról szól ami a címe. Egy szó se esik az LHR-ről. Valóban dühítő ez a bányászkodás, úgy is hogy én nem tervezek videokarit venni, de mélyen együttérzek azokkal akik emiatt képtelenek fejleszteni/pótolni
3.
3.
GAMEROD
Idő kérdése, és felakasztja magát az összes úgynevezett kriptobuzi. Olyan még nem volt, aki szándékosan akart hirtelen meggazdagodni és jól járt, csak aki véletlenül.
2.
2.
zsocc-nrg
Jajj komolyan hogy rohadnának már meg ezek a kriptobuzik... a mezei felhasználónak így az életben nem jut VGA ! >.
1.
1.
xanatos0911
“… 10 gigabájt VRAM-ra is szükség lehet, ami csak RTX 3080-nal és az annál drágább modellekkel érhető el.”

Őőő nem. RTX 3060.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...