Filmadaptációt kapnak a Raw Fury játékai

  • Írta: szlav
  • 2021. október 13.
  • Cooltúra
Link másolása
Egymás markába csapott a Raw Fury és a dj2 Entertainment. A játékkiadó és a filmstúdió partnerségének hála hamarosan filmként vagy sorozatként elevenedhet meg a képernyőn a Sable, a Mosaic és a Night Call.

Ha közös nevezőt kéne keresnünk a Raw Fury által pártfogolt indie játékokban, akkor az mindenképp az erős történetvezetés és a magávalragadó atmoszféra lenne. A svéd játékkiadóhoz tehát közel állnak a filmszerű játékok, így talán nem is olyan meglepő, hogy a Sonic-filmben is közreműködő dj2 Entertainmenttel összefogva úgy döntöttek, hogy tévéképernyőre visznek három ismerős alkotást.

A Variety értesülései szerint egy három címre szóló szerződéssel indult útnak a kollaboráció, ennek keretei közt pedig a Sable, a Night Call és a Mosaic kaphat filmes vagy tévésorozatos adaptációt. A maga módján mindhárom cím megér egy misét: a nemrég megjelent Sable az egyedi hangulatával és érdekes látványterveivel emelkedik ki a sorból, a Mosaic pedig a letaglózó atmoszférájával és egzisztenciális kérdéseivel alkothat maradandót a tévéképernyőn is. A trió közül mégis a Night Call az, amely talán a legkönnyebben fordítható sorozattá, hiszen az éjjeli taxisofőr noir hangulatú nyomozókalandja már a szerkezetéből adódóan is hasonlít egy klasszikus krimithrillerre.

Érdemes egyébként külön szót ejteni a dj2 Entertainment projektjeiről, a filmprodukciós cég ugyanis alaposan betárazott a videojátékos adaptációkkal. Elég csupán a stúdió weblapjára ellátogatnunk, ahol olyan címek sorakoznak, mint a Life is Strange, a Tomb Raider, a Disco Elysium, a My Friend Pedro, a Little Nightmares vagy a Ruiner. Mi örülnénk a legjobban, ha előbb-utóbb minden tervezetük sikeresen elkészülne, de a Sleeping Dogs és a Hawken láttán azért akadnak kétségeink.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...