Folytatódik a Riot harca a toxikus játékosok ellen

  • Írta: szlav
  • 2021. október 13.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, véget ért egy korszak a League of Legendsben. A népszerű MOBA mindig is hírhedt volt a közösségének romboló tagjairól, a Riot Games azonban most előállt egy egyszerű, de drasztikus ellenlépéssel: kikapcsolták az /all chatet.

A League of Legends játékosai jól tudhatják, hogy nem jó ötlet szóba elegyedni az ellenséges csapat tagjaival. Néha persze kifejezetten pozitív interakcióba csöppenhetünk így, az esetek többségében azonban gorombáskodásba és kifejezetten gyomorforgató sértegetésbe fordul a szóváltás. A Riot Games már hosszú évek óta küzd azért, hogy leszámoljon az ilyen módon mérgező játékosokkal, ez a harc most pedig egy fordulóponthoz érkezett: kikapcsolták a játék chatrendszerének /all csatornáját, vagyis a meccsek közben mostantól csakis a saját csapatunknak írhatunk szöveges üzeneteket - az ellenfeleinkkel innentől kezdve csak az emote-ok használatával kommunikálhatunk.

Érdemes természetesen megemlíteni, hogy ez a lépés nem feltétlenül végleges: habár a következő néhány patch alatt kikapcsolva marad majd a csapatok közti chat, ha nem válik be a kísérlet, elképzelhető, hogy a későbbiekben visszatérhet a funkció. Láthatóan a Riot csapata is tisztában van azzal, hogy ez közel sem tökéletes megoldás: az üggyel foglalkozó blogposztjukban ők is megemlítik, hogy a mérgező magatartás gyakran a játékosok saját csapatából ered, ez ellen azonban már jóval nehezebb fellépni. A fejlesztők azt is belátják, hogy a régi rendszernek is megvoltak a határozott pozitívumai, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy le kell mondanunk a "gg" és "glhf" korszakáról.

Nem ez az egyetlen újdonság, amivel a Riot Games igyekszik élhetőbbé tenni a League of Legends online közösségét. A múlt hónapban a rutinosan AFK-oló játékosok ellen lépett fel a fejlesztőcsapat, alaposan meglengetve a banhammert.

5.
5.
Extol
Hülyeség volt hogy eddig is oda lehetett beszélni egymásnak
4.
4.
Ooorky
Közben smurf-ölés pörög 1000-rel az ellen nem fontos fellépni.
3.
3.
csongor1996
#1: Én eléggé viráglelkű tudok lenni és felhúzom magam az ellenség beszólásain is.
De ezzel együtt is hülyeségnek tartom ezt, teljesen igazad van.
2.
2.
markoci555
ai fejlesztésével fellépni a griefing és toxic beszólások ellen? ááá dehogy, kapcsoljuk ki a g***be azt kész
nem mintha sok értelme lenne, én csak hots-al játszok, azon kívül hogy néha szeretném megkérdezni valaki kilépett-e az ellenségtől, fair play miatt, nem igazán látom értelmét, még saját csapatban is vannak olyan idióták akik leállnak veszekedni játék közben - fogd be a pofád és játssz, majd ha meghaltál van időd irkálni
1.
1.
Straga25
Ennek szó szerint semmi értelme.
Van egy kis kocka amit bepipálsz és kikapcsolja az All-chatet.
Ha ennyire félsz a toxic chattől kikapcsolod és cső.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...