The Lost Wild - menekülés a dinók elől

Ha szeretnéd megtudni, milyen lehetett a Jurassic Park látogatóinak átélni a dinók mészárlását, akkor a Great Ape Games legújabb játéka neked szól, a The Lost Wildban ugyanis egy dinókkal teli szigeten kell a túlélésért küzdenünk.

A Great Ape Games ugyan már évek óta dédelgeti a The Lost Wildot, mint projekt, de csak nemrég álltak ki igazán a publikum elé. Most bemutatják, milyen hátborzongató élményt kínál majd a játék, amiben egy Saskia nevű oknyomozó riportert alakítunk, aki rejtélyes körülmények között kerül Japán buja erdőjének mélyére, ahol többek között egy mostanra már természet uralta kutatóközpontot is bevizsgálunk. Kalandunk során a japán rengeteg több helyszínére is ellátogatunk, miközben minden pillanatban éhes dinók vadásznak ránk.

A játék a túlélő-horror vonalon mozog majd, a játékmenet pedig ennek megfelelően a gyűjtögetésre, a talált cuccokból készített saját tárgyak felhasználására, a taktikázásra és a találékonyságra összpontosít.

A hivatalos oldal szerint nagyjából 6-10 órás kalandra számíthatunk, ihletforrásnak pedig olyan játékok elemeit használták fel, mint a Resident Evil, a Trespasser, az Alien: Isolation vagy a Dino Crisis. Fontos, hogy nem fogunk dinókat gyilkolni, helyette a figyelemelterelés, az eszközeink adott szituációkban történő tökéletes alkalmazása jelenti majd a túlélésünk kulcsát. Vagyis hiába lesz fegyverünk, azt csakis arra tudjuk használni, hogy egy időre elijesszük a ránk támadó hüllőket.

A csapat a látvány mellett a mesterséges intelligenciát tartja a játék egyik legfontosabb elemének, így az ígéretek szerint a dinók tanulnak, alkalmazkodnak majd az egyes helyzetekből, és reagálnak a környezetükre.

Megjelenési dátumunk sajnos nincs, ráadásul a csapat úgy számol, hogy még jó két-három évig biztosan nem jelenik meg a The Lost Wild, ami első körben PC-re készül, de terveznek belőle PlayStation 5-ös és Xbox Series X/S-es verziót is. 

6 komment - szólj hozzá!