Új anti-cheat rendszert kapnak a Call of Duty-játékok

  • Írta: gorien
  • 2021. október 14.
  • Hír
Link másolása
A legtöbb multiplayer játék örökös rákfenéjét képezik a csalók, akik folyamatos fegyverkezési versenyben vannak a fejlesztőkkel. Az Activision most egy új, szigorú csalásellenes rendszert tervez bevezetni több Call of Duty-játékba is.

Rengeteg többjátékos alkotás előbb-utóbb belefut abba, hogy a játékosok között a csalók is felütik a fejüket. Ezt szinte minden stúdió a maga módján próbálja kezelni (a Bungie például elég vérmesen vadászik a csalásgyártókra is), de vannak széleskörűen elterjedt megoldások, mint az Epic Easy-Anti Cheatje, amit nemrég ingyenessé is tett. Az Activision is küzd a Call of Duty-játékokban felbukkanó csalók ellen, és időnként közzé is teszi, mennyit rúgtak ki már közülük.

Az Activision most egy komolyabb lépésre szánta el magát, és a Warzone-ba, illetve a megjelenés előtt álló Vanguardba is egy új, szigorúbb csalásellenes rendszert telepít, a Ricochet Anti-Cheatet. A szerveroldalon és kernelszinten működő eszköz statisztikákat és adatokat gyűjt majd, hogy kiszűrje a csalásokat, az illetéktelen fájlhozzáféréseket, illetve gépi tanulás segítségével a csalási trendekből is okul.

Az Activision sietett leszögezni, hogy a Ricochet kizárólag akkor és addig fut, amikor maguk a játékok is, ha azokat elzárjuk, már nem fér hozzá a számítógépünkhöz. A rendszer üzemeltetése mellett továbbra is számítanak a játékosok jelentéseire.

A Ricochet még idén megérkezik a Warzone-ba a Pacific frissítéssel együtt, a Vanguardban pedig már a novemberi 5-i megjelenéskor megtaláljuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...