Battlefield 2042 - bemutatkozott a Hazard Zone

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 14.
  • Hír
Link másolása
A DICE az ígéreteinek megfelelően lerántotta a leplet a Battlefield 2042 harmadik pilléréről, a Hazard Zone-ról. A szivárgások most is helytállóak voltak: az Escape from Tarkov-rajongók szeretni fogják az új játékfajtát.

A Breakoutot és a Conquestet magába foglaló All-Out Warfare és a vadonatúj Portal után bemutatkozott a Battlefield 2042 harmadik nagy játékmódja, a Hazard Zone is. Az újdonság a szivárgásoknak megfelelően ismerős lesz az Escape from Tarkov rajongóinak: négyfős csapatok esnek egymásnak benne, a céljuk pedig az lesz, hogy miután megszerezték a pályára lezuhant műholdak adattárolóit, kimenekítsék azokat - magukkal együtt természetesen.

A játékosoknak nem csak egymással kell szembenézniük - bár nem feltétlenül az a cél, hogy mindenkit levadásszunk, és elég, ha az egyikünk éli túl a meccset -, az AI által irányított karakterek is lesznek a pályán, továbbá szorítja őket az idő, és bármikor beköszönhet egy vihar, ami elsöpri őket. A csapatoknak két alkalmuk lesz arra, hogy távozzanak a térkép egy adott pontjáról - a másodikra tovább kell várni, ami rizikósabb, viszont masszívabb jutalommal is kecsegtet. A Hazard Zone-nal egyébként úgynevezett Dark Market-krediteket gyűjthetünk majd, ezekből választhatunk Hazard Zone-specifikus felszereléseket a katonánknak.

A Hazard Zone-t az előző generációs konzolokon huszonnégyen, míg az új generációs gépeken és PC-n harmincketten játszhatjuk. A csapattagok nem használhatják majd ugyanazokat a specialistákat.

A Battlefield 2042 november 19-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...