Kihagyhatja az előző generációt a Dragon Age 4

  • Írta: szlav
  • 2021. október 15.
  • Pletyka
Link másolása
Rengeteg rajongó várja a Dragon Age visszatérését, az EA és a BioWare pedig, úgy tűnik, nem szándékozik kompromisszumokat kötni. Egyre több jel utal arra, hogy a várva-várt szerepjáték már elhagyja a nyolcadik konzolgeneráció platformjait.

Még mindig igen keveset tudunk az Electronic Arts és a BioWare berkeiben készülő Dragon Age 4-ről - legutóbb az év elején hallottunk érdekesebb híreket a játék felől, amikor felbukkant néhány koncepciós rajz, illetve fény derült az új történet helyszínére. A valószínűleg leghamarabb csak 2023-ra elkészülő RPG kapcsán azonban most újabb hírek láttak napvilágot: habár eddig is sejthettük, már egyre biztosabbnak tűnik, hogy a játék nem jelenik meg Xbox One-on és PlayStation 4-en.

Az első árulkodó jelért érdemes körülnézni az egyik vezető dizájner LinkedIn-profilján, ahol láthatjuk, hogy a Dragon Age 4 platformjai közt csakis a PC, a PlayStation 5 és az Xbox Series-konzolok vannak megnevezve. Ezenfelül hasonló hírekkel szolgált Jeff Grubb is: a megbízható belsős információiról elhíresült publicista a VentureBeat videojátékos oldalán erősítette meg a korábbiakat, vagyis a saját belső forrásai is arról árulkodnak, hogy a játék kihagyja a leköszönő konzolgenerációt.

Érthető, hogy jó néhány játékos csalódni fog emiatt, de az EA és a BioWare döntése is abszolút racionális. Gondoljunk csak a Cyberpunk 2077 tavalyi megjelenésére, amely a premier környékén szinte játszhatatlan volt az öregedő masinákon, és a mai napig is azért küzd, hogy megugorjon egy bizonyos ingerküszöböt. Senki nem örülne annak, ha a Dragon Age 4 is hasonló botrány tárgyává válna, így reméljük, hogy az modern konzolokra és PC-re fókuszálva a fejlesztőcsapat kompromisszumok nélkül végezheti a dolgát. Végül pedig azt is érdemes észben tartani, hogy a megjelenés még jócskán odébb van, így mindenkinek lesz ideje a generációváltásra még a premier előtt.

21.
21.
Neo1989
Alapvetően érthető. Csak annak ciki akinek nincs 9. genes Konzolja és vagy nincs jó PC-je. Egyébként gen váltásnál adott év +2 amig a prev-et támogatják.
Vagy is legjobb estben is 22 lesz az utolsó év.
20.
20.
Thor Vath
#18: Ez igaz, de onnan indult ki az egész, hogy a one x is lassan már kuka, mert kezdik elhagyni a játékok az előző gent, hiába pro, meg x - tehát a one x-hez ebből a szempontból értelmetlen hasonlítani.
19.
19.
Ooorky
#18: Vagy olyan büdös kazsuár mint én, hogy kellett egy gép a gamepass-hoz :D
18.
18.
Helium Prime
#17: Mondjuk a proci pont egy leheletnyivel erősebb a ps5 ben lévőnél is!Akinek nem a 4k számít hanem a magasabb fps annak sokkal jobb választás mint az one x például! Pc mellé vagy gyerekeknek meg tökéletes választás mert ők nem sírnak,ha valami csak 1440p :)
17.
17.
Thor Vath
#15: Amellett, hogy nem tudja a native 4K-t, nem nagyon boldogul a ray tracinggel, nincs 120 fps és 60-nál is gyakoribb a visszaesés. A Microsof Flight Simulatornál is jól látszik, ahogy kipakolgatja eléd a hetyeket, a series x-nél nincs ilyen. Gyengébb a proci, nem teljes next gen, azért olcsóbb. Biztos van, akinek ez is jó, de úgy látszik, a többségnek nem. Azért van belőle, mert a legtöbben inkább várnak az sx-re, hogy végre legyen.
16.
16.
Ooorky
#15: Igazából Series S is 4K képet ad, csak felskálázva, nem natív.

Meg néhány játéknál lehet választani, hogy pl. 120 fps-t akarok, vagy 60fps+élsimítást stb.
Nekem bőven jó míg nem jön egy Series X Slim (XS?).
15.
15.
Anti4730
#14: Full hd-ba ugyanolyan minoseg mellett futtatja a jatekokat, mint a series x, max a felbontasbol vesz neha vissza, de a jatekok grafikaja ugyanaz mindketton. Nem ertem miert lenne kidobott penz, akinek nincs szuksege 4k-ra, annak siman jo a series s.
14.
14.
Thor Vath
#13: Ja, hát igen, az azért van, mert a procik gyártásánál ugye mindig van bizonyos hibaszázalék, nem minden proci éri el a kívánt minőséget. A MS ezeket a “selejtes” procikat egy ügyes húzással belerakja egy csökkentett értékű, “rokkant” konzolba és eladja azokat is. Az S valahol a ONE pro és az SX között van - ha már az ember beruház egy next genre, nem egy majdnem-next-gent akar venni, hanem egy rendeset. Szerintem a Series S kidobott pénz.
13.
13.
Ooorky
#12: Amazont lecsekkolva ugyanaz, mint nálunk, PS5/Series X/OLED Switch hiánycikk, Series S rogyásig, sőt már le is van akciózva...
9.
9.
Ooorky
Ez várható volt, előbb-utóbb meg kellett húzni a vonalat.
8.
8.
Heldengeist
#6: Nem az a lényeg. A PS4 Pro több mint KÉTSZER erősebb az alapgépnél, az Xbone X pedig HATSZOR. Ráadásul feleannyi idős gépek, mint az eredeti PS4 és Xbone. Szerintem nagyon nem oké, ha csak úgy kirántják alóluk a szőnyeget.
7.
7.
Gerzson95
#1: Sokan áttérnének, ha lenne elég gép a piacon.
6.
6.
Thor Vath
#5: Azok az előző generáció végét voltak hivatottak megdobni egy kicsit, amíg nem jön az új. Ha nem lenne ez a mizéria a készlethiánnyal, már lassan azt nézhetnénk, hogy mikor jön a PS5 Pro.
5.
5.
Heldengeist
A PS4 Pro és Xbox X is kimarad?

Így értelme volt kiadni ezeket a tuningolt kiadásokat.
3.
3.
markoci555
Tehát a készítők úgy gondolkodnak, hogy 2023-ra már elérhető lesz a ps5? :D
2.
2.
Cole
Hát be is b@szna már elnézést, ha még ez is jönne előző genre.
1.
1.
Anti4730
Jol is teszik, ideje lenne vegre atterno mindenkinek az uj genereaciora, emlekszem mikor kijott az xbox one, akkor sem nyomattak ket generaciora, hanem csak az uj konzolokra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...