GTA-trilógia - újdonságok és gépigény

Felújított kiadásban tér vissza a GTA III, a Vice City és a San Andreas. Hivatalos forrásból továbbra is keveset tudunk a csomagról, most azonban kiszivárgott néhány részlet a grafikai újításokról, a gépigényről és az achievementekről.
  • Írta: szlav

Kommentek

#23
#22: Sok helyen emlegetik hogy "unreal engine"re ültették át őket... de mivel semmit se láttunk és halottunk erről hivatalosan egyelőre csak pletyka.
#21
A poén az lesz, hogy ugyanaz lesz a grafika csak új engine alatt ennyi lesz a gépigénye.
#20
#19: Így nem fog kinézni ettől nem kell tartani :)
#18
#16: Egyáltalán nem. Azokat adják ki újból amik anno is nagy sikerek voltak valamilyen tekintetben ez lehet pénzügyi kasszasiker vagy simán csak mert a game "kultikussá" vált. Én nem vagyok mai 15 éves és eddig kevés olyan remaster /remake volt ami ne érdekelt volna :) Mivel anno is királyak voltak most is azok. Ezen az idő nem változtat
#17
#14: "A GTA 5 az a multi miatt fogy semmi köze ahhoz hogy hány éves meg hány platformra adták ki meg még hányra fogják."
Ezt már egyszer elmondtad, értjük, tudjuk. Nem mondtál olyan nagyon okosat, h kétszer is le kelljen írnod, főleg h én nem is állítottam az ellenkezőjét.
Egyébként meg az előző részek sem panaszkodhatnak eladási számok tekintetében, annyi h ezt a jól menő franchise-t megtoldották egy online is működő nyílt világgal, tele contenttel meg minden földi jóval. Én próbáltam annak idején, érdekes meg el lehet vele lenni, de nekem se időm, se fölösleges pénzem mega giga ultra shark pakkokra. Ehhez képest van aki már szinte ott éli az életét, benne van több ezer órája, és nem unja. A GTA az új wow, asszem ebben egyetérthetünk.
#16
#14: Az a baj azt remasterelik főképp, amiről tudják hogy a mai 15 éveseket odaszögezi a monitor elé. Najó, ez túl savanyúan hangzik :D
#15
#10: Még csak kisdiák vagyok a füvészkert mellett.
Nem is rossz ötlet amúgy a pék szakma. Majd bejelölöm.
#14
#13: Semmit nem ütök nem vagyok én balboa... A GTA 5 az a multi miatt fogy semmi köze ahhoz hogy hány éves meg hány platformra adták ki meg még hányra fogják.

Nem mellesleg felőlem lehet ilyen a game mivel én a régi játékokat sokkal jobban szeretem mint a mai foshalmazokat. Szóval felőlem 2000től mindennek jöhet a remasterede vagy remake. Mivel én pénzt ugyse adok értük nekem nem fáj sehogysem
#13
#11: "Akit érdekel megveszi teljesen mindegy milyen lesz a trilógia.
Az hogy majd ezek ps6-7-8...-ra meg xbox mindenre is elérhetőek lesznek téged mit zavar?"

Egyébként meg az ilyen gondolkodásmód miatt tart ott a játékipar ahol. Ráadásul egyik szavaddal ütöd a másikat. Számonkérsz, h engem ez miért zavar, utána leírod, h már rég a GTA6-ot tolnánk(te csak pár év múlva), ha nem lenne az a sok birka, aki huszadjára veszi meg a GTA5-t.
#12
#11: Ki mondta, h engem zavar? Csak érdekesség ként megjegyeztem, mivel sztem nem sok példa van arra, h valamelyik franchise szinte összes epizódja játszható a legtöbb konzol generáción.
Te meg örülhetsz, 5 év múlva mikor megkapod bundle-be, felhúzott graffal játszhatod végig az összeset. :-)
#11
#9: "Pont, h mi játékosok szavazzuk ezeket a dolgokat a pénzünkkel. Én csak mint lábjegyzet, megjegyeztem, h PS2-es korszakban készült GTA-k, és a GTA5 szinte azonos platform listával rendelkeznek(nemsokára)."

Akit érdekel megveszi teljesen mindegy milyen lesz a trilógia.
Az hogy majd ezek ps6-7-8...-ra meg xbox mindenre is elérhetőek lesznek téged mit zavar?

Nem mellesleg a GTA5-ben ha nem lenne online már rég el lenne felejtve és min 4 éve a GTA6-ot tolnánk...mivel az emberek csak azért veszik valaki már huszadjára a csalások bannolások miatt
#10
#8: Egyébként, ennyire unalmas a buli, vagy pék a szakmád?:-)
#9
#8: "Amig a fejlesztési költség / bevétel árány pozitivumban van, addig senkit nem érdekel a játékosokat kivéve, hogy mikor jelent meg a játék. Lásd GTA V, amit még mindig visznek, mint a cukrot.
Ez a modern paradigma, ha tetszi, ha nem."
Ezt én mind értem és egyet is értek, bár az h, "ez senkit nem érdekel, a játékosokat kivéve", az egy kicsit furán hangzik. Pont, h mi játékosok szavazzuk ezeket a dolgokat a pénzünkkel. Én csak mint lábjegyzet, megjegyeztem, h PS2-es korszakban készült GTA-k, és a GTA5 szinte azonos platform listával rendelkeznek(nemsokára).

A Win-es részhez: nálam appostól mindenestül mutat 12 elérhetőt a 16ból, plusz ha van böngésző megnyitva, az mínusz 2-3 giga. Ez persze mindenkinél változó, csak akk nem értem, miért mondják szinte az összes technikai fórumon azt, h a 16 giga bőven elég gamingre?! H elég? Ha előtte x-elek minden appot(háttérben futókat is), bezárom a vírusirtót, a win akk is elvesz belőle minimum 3-at. Na de sztem, csak én gondolom ezt túl.
Ezeket a listákat nem kell véresen komolyan venni már évek óta.
#8
#7: Amig a fejlesztési költség / bevétel árány pozitivumban van, addig senkit nem érdekel a játékosokat kivéve, hogy mikor jelent meg a játék. Lásd GTA V, amit még mindig visznek, mint a cukrot.
Ez a modern paradigma, ha tetszi, ha nem.

Amúgy a Winddows egy rossz napján az alap appokkal lazán elviszi azt a 16 gigát. Szóval az csak a játékra szól, szvsz. Főleg felújitott grafika mellett.
Ráadásul az optimalicájióra ilyenkor szerintem már nem figyelnek, hanem rápakolják az új textúrákat, "oszt vigyed paraszt".
#7
Mellesleg most megnéztem a Far Cry 6 gépigényét. Annek függvényében, ez a megadott lista mégnagyobb vicc, főleg ha tényleg csak egy textúra pakkot kapunk, némi finomhangolással.
A legviccesebb az egészben. h ezek ps2-es játékok. Később fogták azokat és átportolták Ps3/Xbox 360-ra, amiket pár éve kiadtak mobilokra, ezeket a verziókat fogták és átportolták Ps4/Xbox One-ra, most pedig kapnak egy upgrade-et, és kilökik őket az új genre.Az a vicc az egészben, h GTA 5 szinte ugyanezt az utat járta be. :-) Annyi, h kihagyta a PS2-es ziccert, pedig a Rockstar helyében lennék akk akkora állat, h arra is kihoznám, és lehetne utána dicsekedni, h a 3D-s teljes értékű GTA-k összes epizódja játszató mindenhol, még az olyan múzemokban is, ahol van PS2 kiállítva. :-)
#6
Én egy valamit nem szoktam érteni ezeknél a gépigényes cuccoknál. Az ajánlott rammennyiség, ami itt 16GB(nevetséges), ott a játék ténylegesen annyit igényel, vagy a gépben kell h annyi legyen. Tudom hülye kérdés, és valószínű, a game-nek nem kell annyi, de ez nekem mindig szemetszúr az ilyen cikkeknél.
Tegyük fel, h nekem van 16 giga ramom, abból a win és az ilyen-olyan alkalmazások elvesznek 5-6-ot, marad 10, akk a játéknak annyi is elég lesz, csak legyen benne az a 16, amit megadtak, vagy konkrétan 16 kell neki. Van valami ráció abban amit mondok. vagy csak én gondolom túl? :-)
#5
#1: Ilyen kollekció kiadásoknál szerintem egyetlen közös gépigényt szoktak megadni. Gondolom egyetlen közös launcherből lehet majd őket indítani és nem is lehet majd külön telepíteni.