A PC-s Game Passbe is bekerül a Minecraft

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 18.
  • Akció
Link másolása
A hétvégén tartották a Minecraft Live eseményt, amelyre több érdekes bejelentéssel is készült a Mojang. Kiderült például, hogy a konzolosok után a PC-s Game Pass előfizetői is kapják a Minecraftet.

A Mojang bejelentette, hogy november 2-án a PC-s Xbox Game Pass kínálatába is bekerül a Minecraft, a játékosok ráadásul mind a Java-, mind a Bedrock-kiadást elérik így. A Game Pass-változat már a két változat közös launcherét használja majd, amelynek hála könnyedén válthatunk közöttük.

A készítők mellett megerősítették, hogy jövőre érkezik a játék következő nagy frissítése, a The Wild Update. Ez egyebek mellett a Caves & Cliffs frissítésből kihagyott Deep Dark biómot is magába foglalja már, amely a Minecraft eddigi legmélyebb területeibe enged betekintést. Itt egy elfeledett civilizáció romjaira bukkanhatunk, és a vakon élő Wardenekkel is meg kell küzdenünk.

Újdonság lesz még a mangrove bióm, amely új fafajtával és mocsaras kockákkal várja a játékosokat, ezenkívül hajók és békák (ebihalak!) várják a játékosokat. A Mojang szerint egyébként augusztusban 140 millió aktív játékosuk volt, idén pedig több mint egymilliárd órát töltöttek multiplayerben a felhasználóik. Kína mostanra 500 millió regisztrálót hozott nekik.

A Minecraft Dungeons kapcsán is hallottunk fejleményeket, itt a legnagyobb újdonságot az jelentette, hogy az akció-szerepjáték szezonális modellre áll át, amit ingyenes és fizetős battle passek kísérnek majd természetesen. Az első ilyen szezonális frissítés a The Cloudy Climb névre hallgat.

Fontos extra lesz még a táborunkból megközelíthető Tower, amely egy roguelike egyjátékos móka, ahol egyre nehezebb szinteket kell kipucolnunk a búsás jutalom reményében. A torony két hetente frissül, és itt is gyűjthetjük az Adventure Pointokat, amelyek aztán a battle pass szintezését segítik. Érdekesség, hogy a battle passek nem járnak le, a Halo Infinite-hez hasonlóan később is visszatérhetünk hozzájuk.

1.
1.
Gerzson95
Azt hittem már rég benne van. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...