Itthon is emelkedik a Netflix havidíja

Először a SorozatWiki számolt be róla, hogy Magyarországon is drágul a Netflix. Az áremelkedés egyelőre csak az új előfizetőket érinti, de idővel a már meglévő felhasználóknak is többet kell majd fizetniük.

Hiába egyre élesebb itthon is a küzdelem a streamingszolgáltatók között, a Netflix egy globális stratégia eredményeként úgy döntött, hogy az Egyesült Államokban tavaly októberben megemelt előfizetési díjakat a nemzetközi piacon is bevezeti.

Ennek eredményeként október 7. óta az új előfizetők azzal szembesülhettek, hogy a Standard csomagért 9 százalékkal kell most már többet fizetniük, vagyis 3190 forint helyett 3490 forintot, míg a Prémium csomag havidíja 13 százalékkal kerül most már többe, ott 3990 forint helyett 4490 forintot kell már fizetnie az újonnan csatlakozóknak. Az alapcsomag ára egyelőre változatlan maradt, azért továbbra is 2490 forintot kér el havonta a Netflix.

A SorozatWiki azt is kinyomozta, hogy a jelenlegi döntést később kiterjeszti a szolgáltató, vagyis valamikor a már meglévő felhasználóbázisnak is emelkedni fog az előfizetési díj. A Netflix oldala szerint minden jelenlegi előfizetőt 30 nappal az árváltozás előtt emailben fognak értesíteni, hacsak nem váltanak díjcsomagot.

Magyarországon 2016 óta érhető el a Netflix, azóta pedig ez az első alkalom, hogy változik az előfizetési díj. A SorozatWiki az ügy kapcsán megkereste a streamingszolgáltatót, ahol a sajtóreferens elmondta, azért emelkednek a havidíjak, mert az előfizetők még több és még jobb sorozatot és filmet szeretnének náluk látni.

19 komment - szólj hozzá!