Pletyka: végre készül az új Splinter Cell-epizód

Napjaink legfelkapottabb szivárogtatója, Tom Henderson most arról számolt be, hogy a Ubisoft végre nekiugrott a következő Splinter Cell-játék fejlesztésének - igaz, egy jó darabig biztosan nem látunk belőle semmit.

Durván tíz év szünet után térhet vissza Sam Fisher egy teljes értékű Splinter Cell-játékban - erről írt legalábbis a minap Tom Henderson (via VGC), napjaink egyik legmegbízhatóbb szivárogtatója. A munkálatok még alig vették kezdetüket, így egy darabig biztosan nem látunk a projektből semmit. Henderson szerint 2022-ben mutathatják be a címet, de arra is kicsi az esély.

A Splinter Cell-sorozat legutóbbi része a 2013-as Blacklist volt, amely PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra és Wii U-ra jelent meg. Habár a játék nem kapott rossz értékeléseket, a kasszáknál már nem teljesített jól: a Ubisoft ötmillió eladott példányra számított, de az első négy hónapban csak kétmillió jött össze, vagyis a kitűzött cél jó eséllyel nem jött össze. Ez azt is megmagyarázza, hogy miért tették a franciák partvonalra a szériát. 

Azóta Sam Fishert vendégszerepekben láthattuk csak, továbbá készül egy VR-játék is a témában. Ezenkívül a Netflixen láthatunk majd egy animációs feldolgozást a kedvencünkből.

11 komment - szólj hozzá!