HWSW: 10 gigabites otthoni net jön a Diginél

A lakossági szegmensben egyedülálló sávszélességet kínáló, száloptika alapú internetszolgáltatást vezet be kínálatába a Digi - írja a HWSW. Havi pár ezer forintért a 10 gigabites net is elérhető lesz az előfizetők számára.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#14
#13: 10
#13
Gondolom jól hangzó 0 Giga a szolgáltatóhoz, onnantól kezdve meg annyi, amennyiért azok fizetnek. Főleg a nemzetközi oldalakhoz.
#11
#9: 10Gbps net 1 óra alatt 4,5 TB-ot tud leszedni ha jól számolom. Lehet hogy jól jön ha 170 gigát szed le az ember (mint nálam az MSFS, igaz sose jött full sebességen) de annyira kevés olyan alkalom van, meg annyira kevés tárhely hogy ez folyamatosan ki legyen használva hogy egyelőre felesleges az egész.
#10
Nálam tökéletes! Persze gigás net mellé sem olyan routert kell használni ami 100 mbps-ot osztogat!
Arról nem is beszélve,hogy elsősorban szolgáltatást nyújtanak a cégek amihez a router csatolása nem kötelező! Cloud vagy Ps Now mellé sem jár konzol!
#9
#7: azért gamedrivenak nem rossz ha belegondolsz, főleg ha ilyen sebességgel elmész a budira és készen van a letöltés. Csak akkor van szükség 2-4 TB-os driveokra ha mondjuk egy régi társasház DSL kábelein a max 40megabit (mint nálam). Ha gigabites akkor meg 10 percet vársz amíg letölti a villámgyors 1 terrás SSD-re, 10 percet talán tud várni minden ember, még a zoomerek is.
#8
amióta átcserélték optikaira 10x gyorsabb netet ígérve, azóta kalap **** a net
nem még gyorsabbat kéne ígérgetni, hanem a jelenlegit befoltozni vagy normális routereket adni hozzá
#7
#6: Oszt mire mész szaros 1TB-al? Leírtam lentebb is, hogy előbb megtelik, mielőtt felgyorsul.
#6
#4: Hülyeségeket nem kellene hirdetni.
50890 forint az nem az "egész kóceráj", márpedig most ennyi egy ADATA S70 SSD 1 TB-os tárhellyel és hűtőbordával, ami 7400/5500 MB/s olvasási/írási sebességet tud. Nagyon leárazták nemrég.

https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/adata/xpg-gammix-s70-1tb-m-2-pcie-agammixs70-1t-c-p630886110/
#5
#4: ja, kis s-el, Gbps nem mindegy :)
#4
#3: 5,5GBps a PS5, pont a fele. Mondjuk lehet jobbra cserélni benne, ha beletörődik valaki hogy drágább az új ssd mint az egész kóceráj.
#3
#2: a PS5 eleg gyors SSD szintjen, nem?
#2
Ezzel van tele minden. De azt senki nem írja még apróbetűs részbe se, hogy nem ártana mellé háromszor gyorsabb SSD az átlagnál, mert hiába jönne gyorsabban az adat, ha nincs ami kiírja olyan gyorsan. Kiszámolva 1250MBps írási sebesség kell, a legtöbb embernek 550MBps-el ír az SSD-je, még ez az elterjedt. Akinek gyorsabb van, azoknak meg a tárhely kevés ilyen sebesség mellé, mert ahogy eléri a 10Mbit sebességet, már meg is telt. Egykét kivételnek biztos van többszázezres cucca mellé, de gyanítom hogy nem ők lesznek a fő előfizetők. Most is az a tendencia hogy többnyire azoknak van gyors netük akik sehova nem osszák szét, akik meg laknak együtt vagy negyvenen azoknak meg a leglassabb.
#1
Akkor jó, ha elkezdek gondolkodni, mire cseréljem le a routerem és az ipari menedzselhető switchem...