Cyberpunk 2077 - jövőre csúszik a next-gen frissítés

Hatalmas csend honolt az utóbbi időkben a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 rég beígért újgenerációs változatai felett, most pedig kiderült, hogy miért. Újabb csalódást okozva, a CDPR bejelentette a frissítések csúszását.

Egyre világosabb sajnos, hogy a CD Projekt RED a Cyberpunk 2077 botrányoktól hangos megjelenése óta sincs teljesen a helyzet magaslatán. Miközben a lengyelek teljes erőbedobással ráfeküdtek a futurisztikus RPG kikupálására, szintén megígérték, hogy még az év vége előtt piacra dobják a játék Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re optimalizált változatát. Hasonló ígéretet tettek egyébként a The Witcher 3-mal kapcsolatban is - az elmúlt napok hírei után már szinte el is hittük, hogy csak egy karnyújtásnyira van Ríviai Geralt ráncfelvarrása.

Úgy tűnik azonban, hogy a meglehetősen tágra szabott ütemterv sem volt elég engedékeny: sem a Cyberpunk 2077, sem a The Witcher 3 frissítése nem áll még készen a premierre, így a CD Projekt RED ma a befektetőinek szánt tájékoztatóban bejelentette: csúszni fog mindkét játék next-gen változata. Napra pontos megjelenési dátumot ugyan egyik esetében sem kaptunk, a jelenlegi tervek szerint azonban a Cyberpunk 2077 upgrade-je 2022 első negyedévében érkezik majd, amit a The Witcher 3 frissítése a második negyedévben követ. Legyünk tehát türelemmel, és bízzunk benne, hogy az új konzolgenerációra szabott optimalizációk a késések tükrében beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeket!

30 komment - szólj hozzá!