Elhunyt Chris Ayres, Dermesztő szinkronhangja

Egyelőre nem ismert a halál oka, de 56 éves korában, szerettei körében, békében hunyt el Son Goku egyik legkomolyabb kihívójának, Dermesztőnek a szinkronhangja, Chris Ayres.

Chris Ayres halálhírét barátnője, a szintén szinkronszínészként dolgozó Krystal Laporte jelentette be a közösségi médián keresztül. Mint írta, a Dragon Ball-sorozatban Dermesztőt megszólaltató színész békében, szerettei körében távozott az élők sorából.

Ayres megszámlálhatatlan anime- és mangasorozatban kölcsönözte különböző karaktereknek a hangját. A rajongók olyan szériákból ismerhetik munkásságát, mint a Black Butler, a Maburaho, a Sengoku Basara, a Gantz, a Fairy Tail, a Tears to Tiara és a Panty & Stocking. Legnépszerűbb szerepe mégis Dermesztő volt a Dragon Ballból. Először a Dragon Ball Z felújított kiadásában, a Dragon Ball Z Kai-ban szólaltatta meg Son Goku legnagyobb nemezisét. Később a Dragon Ball Superben és a Dragon Ball Super: Brolyban is rá bízták ezt a nemes feladatot.

A szinkronszínészt 2017-ben végstádiumú kardio-obstruktív tüdőbetegséggel (COPD) diagnosztizálták, és később kettős tüdőátültetésre is szüksége volt. Betegségéről, állapotáról, küzdelméről folyamatosan beszámolt közösségi oldalain. Tavaly kórházba is került, de akkor még sikerült győznie.

Nyugodjék békében!

2 komment - szólj hozzá!